“Yola Çıkmak İsteyene Yol Açık”  sloganıyla yapılan yarışma Kur’an-ı Kerim meali üzerine yapıldı. Kuranı anlamak ve yaşamak amacıyla yapılan yarışmaya hem ulusal bazda, hem Bolvadin çapında büyük katılım sağlandı.  Afyonkarahisar genelinde katılımcı sayısı olarak ilçeler arasında ilk sırada bulunan Bolvadin bu konudaki hassasiyetini bir kez daha göstermiş oldu.

Kaybedenin olmadığı Allah’a yakınlaşma adına herkesin kazandığı yarışma 7 kategoride gerçekleştirildi. Yarışmanın büyük çoğunluğunu ilk, orta ve lise öğrencileri oluşturdu. En büyük katılım sağlanan A, B, C kategorilerindeki öğrencilere büyük ödüllerin verildiği ödül töreninde Bolvadin Belediyesi tarafından her 3 kategorinin birincilerine Cumhuriyet Tam Altın, ikincilerine Cumhuriyet Yarım Altın, üçüncülerine ise Cumhuriyet Çeyrek Altın verildi. Katılım gösteren okulların biricilerine de gösterdikleri başarıdan dolayı Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Kur’an-ı Kerim Meali ödülleri verildi. Bu yolda emek veren Ufka Yolculuk Öğretmenleri, okul idarecileri ve yarışma ile ilgilenen Milli Eğitim ve belediye personeline de Kur’an-ı Kerim Meali ödülleri verildi.

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması için her türlü çalışmaları sonuna kadar destekleyen Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan ve Milli Eğitim Müdürü Derviş Özçal’a Ufka Yolculuk İl Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Kahraman tarafından teşekkür ödüllerinin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.