Sandıklıspor garantiledi. Hisarspor’un mücadelesi devam ediyor.Sandıklıspor’un daha önce kalmayı garantilediği ligdeki diğer  ekibimiz Hisarspor 23 puanla mücadeleyi sürdürüyor. Hisarspor  Süper Play-Off’ta Süper amatör lig şampiyonu ile baraj maçı yapacak. 

Son haftada nefesler tutuldu

Yedinci grupta şampiyonluk yarışı deyim neredeyse nefes nefese geçiyor. 53 Puan ile Burdur Bucak Oğuzhanspor ilk sırada yerini aldığı ligde, 52 puan ile Isparta Davrazspor ikinci sıradan bulunuyor. İşte son doksan dakikada oynanacak olan maçlar

15:00    Akşehir Spor             v    Bucak Bld.Oğuzhan             
15:00    Hisar Belediyespor     v    Akıncılarspor    
15:00    Isparta Davrazspor     v    Konyaaltı Belediyespor    
15:00    Kepez Belediyespor    v    Eğirdirspor    
15:00     Serik Bld.                  v       Sarayönü Belediyespor    
15:00     Tavşanlı Linyitspor     v    Sandıklıspor

Hakemlere görev yağdı

Merkez Hakem Kurulu, geçtiğimiz hafta ilimiz hakem ve gözlemcilere önemli görev verdi. Bölgesel Amatör Lig’de görev yapan hakemlerin, her zaman ki gibi ilimizi il dışında başarıyla temsil ettiler!

Afyonkarahisar’lı hakem ve gözlemciler, geçtiğimiz hafta önemli yerlerde görev aldı. Gerek Afyon’da yapılan U 17’ler Türkiye şampiyonasında gerekse Bölgesel Ligde görev alan ilimiz hakemleri bu karşılaşmalardan başarı ile çıkarak bir kez daha göğsümüzü kabarttı. 

Sarı U 21 karşılaşmasında

İlimizin gözde hakemlerinden biri olan Tayfun sarı geçtiğimiz hafta Alanyaspor ile Kasımpaşa U 21 karşılaşmasını yönetti. Sarı başarılı yönetimi ile her iki kulüpten de teşekkür alarak bir kez daha göğsümüzü kabarttı. Diğer yandan başarılı hakemlerimizden biri olan Ömer Fırat ve yardımcıları Anıl Çiftçi, Özkan Karapınar Bölgesel lig dokuzuncu grupta yer alan ve küme düşme potasında olan Yalova ile Gürsü spor arasındaki maçı yönetirken, Emre Eser, Ömer Faruk Balkır Bölgesel lig maçlarında üstün performansları ile göz doldurdu.  Ayrıca ilimiz hakemleri 30 Mart ile 2 Nisanda ilimizde oynanan U 17 Türkiye futbol şampiyonasında görev almış ve takımlardan gösterdikleri başarılım yönetim ile teşekkür aldı. 

“Sahte oyuncu” şaibesi 

2.Amatör kümedeki maçların çoğunda, ‘Sahte oyuncu’ şaibesi erken yaşanmaya başlarken ancak itiraz parası nedeniyle başvuru yapılamıyor.

Önce para yatacak

Takımların sahte oyuncu oynattığı yönündeki itirazlar sürekli sözle yapılıyor ancak kimse ne kurula yazılı başvuruda bulunuyor ne de itiraz parasını ödeyip konunun peşine düşüyor. Konu hakkında açıklama yapan spor otoriteleri, “Bazı maçların sonunda takım yöneticisi yanımıza gelerek bize rakip takımın sahte oyuncu oynattığını söylüyor ve bu konuda futbol il temsilcisinden yaptırım istiyor” diye konuştular.

Listeler onaylanıyor

Bu konuda yönetmenliğin açık ve net olduğunu söyleyen Spor Otoriteleri, “Tespit edilen kaçak oyuncular hakkında dilekçe verilip, itiraz parası ödenecek. Daha sonra da biz gerekli işlemi yapacağız. Ancak burada işlemler tam tersinden yürüyor. Önce bize söylüyorlar, sonra da hiçbir işlem yapmıyorlar. Bu konuda gerek Futbol İl temsilcisinin gerekse ASKF’Nin sorumluluğu yok. Zaten maçtan önce listeler teknik ekip tarafından onaylanıyor ve kabul ettim diye imza atılıyor” dediler.

Çiçek’in hedefi büyük 

Afyonkarahisar Süper Amatör Lig lideri Salar Belediyespor’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine toplayan başarılı orta saha oyuncusu Mehmet Çiçek, attığı gollerle bütün dikkatleri üstüne çekiyor.

Bir çok takımın transfer listesinde bulunan genç oyuncu hedefinin önce Salar Belediyespor ile şampiyonluk yaşamak, sonrasında ise profesyonel liglerde forma giymek olduğunu belirtti.

Şimdiye kadar attığı 8  golle dikkatleri üzerine toplayan genç orta oyuncusu, hedefinin iyi yerlerde  forma giymek olduğunu söyledi. Genç oyuncu, Ahmet Asiltürk döneminde yeşil beyazlı ekibe transfer olmuştu. Geçtiğimiz yıllarda Afyon Amatör takımlarda forma giyen başarılı Mehmet Çiçek, şunları söyledi: “Takımda mükemmel bir arkadaşlık ortamı var. Ağabeylerimle saha dışında ve saha içinde çok iyi anlaşıyoruz. Bana destek oluyorlar. Hocamız Ahmet Asiltürk ile birlikte bizimle yakından ilgileniyorlar. Gelişimime yardımcı olmaya çalışıyorlar. Öncelikli hedefim iyi yerlerde forma giymek. Daha sonra ise, her futbolcu gibi hayalim var.”