Afjet Afyonspor Kulüp Başkanı Salih Sel:” Transfer  çalışmalarımızı devam ediyor. İç transferde 15 futbolcu ile sözleşme yeniledik. Dış transferde ise bize gelmek isteyen futbolcu çok”.” Dedi

İGM ve aynı zamanda Afjet Afyonspor Kulüp Başkanı Salih Sel, dün İGM Makam odasında bir araya gelerek Afjet Afyonspor hakkında genel bir değerlendirme yaptı.  Başkan Salih Sel” Bir takımı amatör ligden alacaksın, Bal, 3. Lig ve 2. Lig, 1. Lig ve Süper Lig hedefleri koyacaksın. Buna kimse inanmazdı ve inanmadı. Şimdi ise koyduğumuz 10 yıllık hedefi geri çekmemizi 7 veya 8 yılda gerçekleştireceğimize inanıyorlar. Afyonkarahisar her konuda Süper Ligde mücadele etmeye hazır. Allah’ın izni ile hedeflerimiz doğrultusunda Süper Lige doğru yolumuza devam edeceğiz” dedi. Afjet Afyonspor kulübü olarak belirledikleri 10 yıllık hedefe en kısa sürede ulaşmak için çalıştıklarını dile getiren Başkan Salih Sel, ilk hedeflerinin örnek bir kulüp oluşturmak olduğunu belirtti. Sel şöyle konuştu, “2013 yılında Sahipataspor’u alarak ismini Afjet Afyonspor yaptıktan sonra kulüp olarak bir hedef koyduk. Özellikle birinci hedef olarak örnek bir kulüp oluşturmaktı. Bu yönetimiyle, teknik heyetiyle, futbolcusuyla ve taraftarları ile örnek bir kulüp olmaktı. Allah’a hamdolsun ki şuan iyi bir konumdayız. Şu an bizi şampiyon olmamızın yanı sıra örnek bir kulüp olduğumuz için konuşuyorlar. Kulübü 2013 yılında aldık ve 10 yıllık bir hedef koyduk. 2023 yılında biz Süper ligde oynamak istediğimizi hep dile getirdik. 2013 yılında kulübü aldıktan sonra Amatör lig, BAL ligi, 3. lig ve 2. lige geldik. Geriye 1. lig ve Süper lig kalıyor. Bizim en üste çıkmaya 2 basamağımız var. Ama baktığımızda 5 yıldan fazla süremiz var. Ben bu süre zarfında hedeflediğimiz 1. lig ve Süper Lige çıkacağımıza inanıyorum. Süper ligdeki takımlar şampiyonluk için yola çıkıyor ve sadece bir tanesi oluyor. Ama bu yönetim anlayışı ve ekibimiz ile kısa sürede en üst ligi yakalarız diye ümit ediyorum.

KİMSE BİZE İNANMAMIŞTI

2013 yılında koydukları 10 yıllık hedefe kimsenin inanmadığına dikkat çeken Kulüp Başkanı Salih Sel, 10 yıllık hedefin yarısına gelmeden 2. lige yükseldiklerini hatırlattı. Sel, “Daha önceki konuşmalarımda 10 yıllık hedef koyduğumuzda kimse inanmıyordu. Belki çoğu rüya gördüğümüzü ve işkembeden atıyor diye söylüyordu. Ama hamdolsun şu an söylediklerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Bir takımı amatör ligden alacaksın, Bal, 3. lig ve 2. lig, 1. lig ve Süper lig hedefleri koyacaksın. Buna kimse inanmazdı ve inanmadı. Şimdi ise koyduğumuz 10 yıllık hedefi geri çekmemizi 7 veya 8 yılda gerçekleştireceğimize inanıyorlar. İnşallah hedefimiz de o. Afyonkarahisar her konudan Süper Ligde mücadele etmeye hazır. Allah’ın izni ile hedeflerimiz doğrultusunda Süper Lige doğru yolumuza devam edeceğiz. Afyonkarahisar’ın eksiği yok artısı var. Yolların kesiştiği nokta olan Afyon’umuz her zaman artısı olan bir yer” diye konuştu.

“HER TAKIM ŞAMPİYON OLMAK İSTİYOR”

“2023’te Süper Lig hedefiniz de sapma yok ama değilmi” sorusuna Başkan Sel, “Ondan kesinlikle şüphemiz ve tavizimiz yok. Ama bir de ben çıktığım televizyon programlarında sık sık şunu dile getirdim. Her sene Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor şampiyonluk için yola çıkıyor. 4’ü birden şampiyon olamayacağı için biri şampiyon oluyor. Sporda her türlü durum var. şampiyonluk için yola çıkıyorlar bazen 3., 4. bile oluyorlar. İkinci bile olamıyorlar. Bizim amacımız bu hedeflediğimiz sürede inşallah çıkarız” ifadesine yer verdi.

“KENDİLERİ GİTMEK İSTEDİ”

Görevinden istifa eden Sportif Direktör Cevat Macit ve Teknik Direktör Cüneyt Tiryaki ile ilgili bilgi veren Başkan Sel, “Biz göndermedik, kendileri istifa edip gittiler. Özellikle üzerine basa basa söylüyorum. Önce sosyal medya üzerinden istifa ettiler sonra sildiler, biz o yazıların çıktılarını alıp federasyona onunla müracaat ettik. Bunlar kendileri istifa etti, biz göndermedik. Hala onların peşinde giden Afyonlular var. Bunları anlamakta zorluk çekiyorum. Her şeyi onlara mal ediyorlar. Amatör Lig’den çıkışımızı, bilmem şeyden çıkışımızı onlara mal ediyorlar. Hiç alakası yok. Bununla ilgili zaten gerekli açıklamayı yaptıracağız. Biz gönül ferahlığı içindeyiz, bizimle ilgili hiçbir durum yok. Onlar kendileri istifa etti. Tabi böyle kulübü bırakıp gittikleri için de pişman oldular” diye konuştu. 

“BİZE GELMEK İSTEYEN ÇOK”

Afjet Afyonspor Kulüp Başkanı Salih Sel; “Şampiyon olup 2.Lige çıktıktan sonra biz oyuncularımıza mevcut kadromuz ile devam etmek istediğimizi zaten ikinci yarının başından itibaren söyledik ve bizim geride bıraktığımız sezonda faydalanamadığımız oyuncular ve kiralıkların dışında hepsi ile biz anlaştık ve şöyle söyleyeyim geçen sene bize yüksek paralar ile gelmek istediler. Bu sene ise tam tersi. Afjet Afyonspor’a herkes gelmek istiyor ve söylenen teklif edilen rakamların altında geldiler bize oyuncularımız. Kendilerine teklif edilen rakamların oldukça altında olan rakamlar ile anlaştık ve çok kısa  sürede zaten bu oyuncularımızın sözleşmeleri devam ediyordu. Her birinin 2’şer yıllık sözleşmeleri vardı ve 15 oyuncumuz ile yeniden sözleşme imzaladık” dedi. Açıklamalarına devam eden Başkan Sel; “Biz öncelikle kişilikli ve karakterli oyuncular ile bizim kadromuza uyum saplayabilecek kişiler ile anlaşmaya gayret ediyoruz. Bu ismi öne çıkmış veya isim yapmış insanlar değil. Mesela söylüyorlar, Menemen’de 5 adet Süper Lig oyuncusu var. Menemen ne oldu çıkabildi mi? Şimdi bakıldığı zaman isim çok önemli değil. Bizim geçen sene aldığımız oyuncuların isimlerini kaç kişi biliyordu? Fakat şimdi herkes biliyor. Şimdi herkes Afjet Afyonspor’un oyuncularının büyük bir bölümünü transfer etmek istiyor. Beni en az 4 yada 5 kulübün başkanı ve sportif direktörü aradı ve oyuncu istediler” ifadelerine yer verdi.

BASINA İNCE AYAR VERDİ

İlgilenmemelerine rağmen spor kamuoyunda çıkan haberlere de değinen Salih Sel; “ Bizim ilgilenmediğimiz isimlerin gazetelerde çıktığını görüyoruz. Bunları ben daha önce de söyledim, bunlar hoş şeyler değil. Bu büyük takımda belki böyle şeyler olabilir fakat bunlar doğru şeyler değil. Bir de, özellikle söylemek gerekirse medyada takımımızın renkleri Kırmızı Beyaz olarak yazılıyor. Takımlardan prosedür gereği üç renk istiyorlar. Mor, beyaz ve kırmızı bizim üç rengimiz var. Biz burada olumlu çalışıyoruz. Teknik ekibimiz ile uyumlu çalışıyoruz, yöneticilerimiz zaten uyum içerisinde. Biz taraftarlar ile de uyumlu gidiyoruz” dedi. Başkan Salih Sel; “ Biz Afyon’luyuz. Sizler gölge etmeyin. Spor kamuoyu olarak destek istemiyorum ancak köstek olmayı lütfen. Ben şimdi bütün yaş gruplarında birinci oldum ben bu sene daha fazla önem vermek istiyorum ben geçen sene yola çıkarken de söyledim, benim hedefim 10 yıl içerisinde Süper Lig. Ben bunu söylediğimde bana gülüyorlardı inanan birkaç kişi vardı. Sebebi ise, amatör bir takımı alacaksınız, BAL Ligi, 3.Lig, 2.Lig,1.Lig, Süper Lig. Şimdi ise önümüzde iki basamak kaldı” diye konuştu.

“TARAFTARLARA HEP SAHİP ÇIKTIK”

Taraftar gruplarına ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan Sel; “ Taraftarlar ile de uyum içerisindeyiz ancak, Af-Yok grubu diyor ki bize sahip çıkılmıyor. Bu gruptan 25 kişi şu anda 1 yıl hak mahrumiyeti cezası aldı. Biz devreye girdik, görüştüğümüzde hepsinin kayıtları var sandalye atarken videoları çekilmiş, ben bunu yaptım demiş, nasıl sahip çıkabilirim. Biz elimizden geldiği kadar hep destek verdik, araç sağladık fakat ben en son Denizli Büyükşehir Belediyespor maçından sonra bir açıklama yaptım. Bu şekilde ben bundan sonra destek sağlamayacağım. Bu araçlar meyhane değil oraya kavga etmeye gitmiyoruz. Bir takım şeyleri yazarken lütfen biraz daha dikkatli olalım” ifadelerine yer verdi.

ALT YAPI VE TRANSFERDE ACELECİ DEĞİLİZ

Yapılan transferlerin eleştirilmesine ve istifalara değinen Sel; “ Ben pek sosyal medyaya bakmıyorum fakat bayağı bir eleştiri söz konusu oluyor. Tüm bunların yanı sıra, biz kimleri getirdik de şampiyon olduk ve eski sportif direktör ile teknik direktör gittiği zaman bizim takım dördüncü sıradaydı. Sekiz maç sonunda istifa ettiler, biz ayırmadık, biz görevlerine son vermedik kendileri istifa ettiler ve ortalığı karıştırmaya çalışarak bizim puan kaybetmemizi bekleyenler de oldu fakat, Allah’a şükür biz bitime 3 hafta kala şampiyonluğumuzu ilan ettik. Bizim üzerimizde para harcayan Darıca ve Sakarya ki Sakarya’nın neler yaptığını herkes biliyor” dedi.Başkan Salih Sel; “ Bizler diyoruz ki, Altınordu’nun bir tık üzerinde bir kulüp olmak istiyoruz fakat zamana bağlı bir iş. Bizim koymuş olduğumuz bir hedef var, o hedefimize Allah’a şükür 4 yılda 3 şampiyonluk ile zaten yakaladık. Bizim hedefimiz yine şampiyonluk yine 2.Lig’den 1.Lige çıkmak. Hedef bu, olur mu olmaz mı bilemiyoruz ve bizim dış transferde aldığımız adamları eleştiriyorlar. Tugay Adamcıl. Açın bakın, 2015-16 sezonunda TFF 1.Lig’in tüm maçlarında oynamış bu çocuk. Millet daha destek olacağına köstek olmaya çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

“ ŞERİFOĞLUNA SAHİP ÇIKTIK”

Fatih Şerifoğlu’nun yaşadığı sakatlık sonrasında takımdan gönderilip gönderilmeyeceği hakkında da konuşan Sel; “ Burada menajerleri vardı ve bana dediler ki, biz böyle bir kulüp görmedik. Büyük bir vefa örneği gösterdiniz dediler. Sakat bir oyuncunun rakamı normalde düşürülür, biz daha da rakamını yükselttik ve takımımızda tuttuk. Çocuk kendiside duygulandı. Biz buyuz o yüzden tercih ediliyoruz. Afjet Afyonspor tercih ediliyor, şahıs olarak demiyorum ben. Şu anda sıkı çalışmalarına başladı ve ilk yarıda oynamayabilir. Biz ilk yarıyı gözden çıkardık ve kendisi de arayarak teşekkür etti” dedi.