BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, kentte etkili olan sağanak nedeniyle birkaç istinat duvarının çöktüğünü, tedbir amaçlı 3 evin boşaltıldığını belirtti.

Ustaoğlu, beraberinde belediyenin bazı birim amirleriyle iki gündür etkili olan sağanak nedeniyle taşkınların yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu.

Su taşkınlarından dolayı hasar oluşan yolları inceleyen ve mağduriyetin giderilmesi için gerekli birimlere talimat veren Ustaoğlu, taşkınlara karşı vatandaşları da uyardı.

Vali Ustaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklar için ekiplerin 24 saat hazır bekletildiğini söyledi.

Yağışlardan dolayı kentin altyapısında herhangi bir hasar meydana gelmediğini aktaran Ustaoğlu, şöyle devam etti:

"Sadece belediyenin karşısındaki yeni sitede 3 dükkanı su bastı. Onları gezdim. Suyun tahliyesini yapacak şekilde kanalları açtık. Arkadaşlarımız tutanakla bunları tespit etti. Orası tehdit olmaktan kurtuldu. Yağışın durmasıyla orada çalışma yapacağız. Bunun dışında Kamber Yokuşu'nda devam eden altyapı çalışmalarımız yağmur engeliyle karşı karşıya kaldı. Telekom ve doğalgaz çalışmaları tamamlandı, yağmurdan dolayı üzerini kapatamadık. Parkeleri söktüğümüz için toprak zeminde yumuşayınca suda sürüklenen molozlar kanalizasyon sistemini tıkadı. Akşamdan beri orada çalışma yürütülüyor. Kanalizasyonu ve kanalları açtık. Yağmur durduktan sonra Kamber Yokuşu'nu asfaltlayacağız. Bu mevkide küçük çaplı birkaç istinat duvarı çöktü, herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için tedbir amaçlı 3 evi de boşalttık. 25 kişiden oluşan bu aileleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın (SYDV) barınma evlerine aldık. Her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Diğer mahallelerimizde ufak tefek şeylerin dışında bize intikal eden önemli bir şey yok. "

Sağanak nedeniyle Tatvan ilçesinde bir okulun istinat duvarının çöktüğünü kaydeden Ustaoğlu, Nemrut Kalderası'na giden yolun birkaç yerinde ise toprak kaymasının yaşandığını fakat bu toprak kaymalarının ulaşıma engel olmadığını belirtti. Ustaoğlu, Mutki ilçesine bağlı Meydan grup köy yollarının açık olduğunu, bazı mezra yollarının da toprak kaymasından dolayı ulaşıma kapandığını ifade etti.

Ustaoğlu, "Ekiplerimiz bu yolların ulaşıma açılması için çalışıyor. Metrekareye düşen yağmur miktarı çok yüksek ancak genel olarak ilimizde can ile mal kaybı olabilecek ve tehdit oluşturacak bir durum söz konusu değil. O kadar yoğun yağan yağmura rağmen sıkıntımız yok." ifadesini kullandı.

Bitlis'te Sağanak Etkili Oldu

Bitlis'te Sağanak Etkili Oldu

Bitlis'te Sağanak Etkili Oldu