İSTANBUL (AA) - 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü nedeniyle bu yıl geniş kapsamlı olarak ilk kez organize edilen bisiklet şenliği İstanbul'da düzenlendi.

"Hiçbir şey için geç değildir" ve "Herkes bisikletli olsun" sloganlarından ilham alınarak yapılan etkinlik, Ayvansaray'da Bisikletli Mekan'da gerçekleştirildi. Etkinlikte, sağlıklı ve ekonomik bir ulaşım aracı olarak görünen bisikleti, bisikletli ulaşımı teşvik etmek ve desteklemenin amaçlandığı belirtildi.

Organizasyonda bisikletle ilgili pek çok soruya cevap veren bisiklet masaları kurulurken, "Kitap Okuyan Bisikletli Çocuk" çalışmasına katılan ve 30 saat kitap okuyan 14 çocuğa bisikletleri hediye edildi. Şenlikte, şair Afacan Dilekçi ve yazar Tamer Dursun kitaplarını imzaladı. Çalışmaya destek olan müzisyenler de mini konser verdi.

Etkinlikte görevli Sema Simav, "Bisikletin yaşamın içinde daha çok yer almasını istiyoruz. İnsanın kendisiyle ve çevresiyle kurduğu ilişkiyi dönüştürme, iyileştirme ve barışçıl hale getirmede çok güçlü gördüğümüz bisikletin yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Çünkü bisiklet bizim için bunu sağlayan tek araç. Bisikletin sadece spor veya tur atmak için kullanılan araç olmaktan çıkıp, sıradanlaşmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sema Simav, asıl hedeflerinin ortak geleceğe katkıda bulunmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kitap Okuyan Bisikletli Çocuk çalışmasıyla aynı mahallede birlikte yaşadığımız çocukların hayatına küçük de olsa katkı sağlayabilmeyi amaçlıyoruz. Çünkü hem pedal çeviren hem de okuyan, düşünen, soran ve anlamaya çalışan çocukların daha güzel bir gelecek hayalimize bizleri bir adım daha yaklaştıracağına inanıyoruz."