SAKARYA (AA) - Dünya dağ bisikleti şampiyonu Belçikalı sporcu Fabrice Mels, 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Sakarya'da yapımı devam eden Bisiklet Adası'nda başarılı sonuçlara imza atacaklarını bildirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mels, belediye tarafından Yenikent'te inşa edilen Bisiklet Adası'nı inceledi.

Çalışmalar hakkında bilgi alan Mels, Sakarya'ya ilk defa geldiğini, burada yarışacak olmaktan büyük mutluluk duyacağını belirtti.

2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası'nın Sakarya'da yapılacağını bildiğini kaydeden Mels, "Fark ettim ki Sakarya'da dağlar, düzlükler, ovalar her şey mevcut. Bunlar Sakarya için çok büyük avantaj. Burada güzel başarılar yaşayacağız. Takımım Salcano'ya ve kendime çok güveniyorum. Bisiklet Adası'nın bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu pist herkesin yarışmak isteyeceği bir yer." ifadelerini kullandı.

Mels, kentte şampiyona için yoğun bir çalışma olduğunu belirterek, "Bu pist benim hayal ettiğimden daha güzel olacağa benziyor. Bu şampiyonanın Sakarya'da yapılıyor olması da çok büyük avantaj çünkü Sakarya'da da Salcano takımı bulunuyor ve orada yarışan arkadaşlar gerçekten çok başarılı. Bu şampiyona onların ilerleyip daha iyi sonuçlar almasına yardımcı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.