Sadece Afyonkarahisar halkına değil tüm Türkiye’den ayak damarlarının açılma şansı kalmadı denilen ve kangren nedeniyle ayakları kesilecek denilen hastaların tedavisini gerçekleştiriyor. 

Geçtiğimiz günlerde Samsun’dan tedavi olmak amacıyla Özel Fuar Hastanesi’ne gelen Mustafa Yılmaz adlı hasta Op. Dr. Ercüment Ayva tarafından yapılan başarılı bir müdahale sonrasında bacak damarlarındaki kan akımı düzelerek, hastanın ağrıları ve diğer şikayetleri gerileme gösterdi.

Yapılan tedavi sonrası görüşlerine başvurulan Mustafa Yılmaz önceden başvurduğu sağlık kuruluşlarında tedavi şansının olmadığının belirtildiğini ancak Op. Dr. Ercüment Ayva’nın müdahalesi sayesinde ayak damarlarının açıldığını, şikayetlerinin azalmaya başladığını hekiminden ve kendisinin tedavisini yapan tüm Özel Fuar Hastanesi ekibinden çok memnun olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Op. Dr. Ercüment Ayva ‘Yapılan müdahale daha önce defalarca balon ya da stent işlemi yapılmış ve tıkanmış, yeniden müdahale şansı kalmayan ve kan akımı sağlanamazsa kangrenden dolayı ayağın mutlak kaybedileceği hastalara uygulanmaktadır. Yapmış olduğumuz müdahale ile balon ve stent konulamayacak kadar uzun ve tam tıkalı damarların içinde yeniden kanın geçebileceği tünel oluşturuyoruz. Özel Fuar Hastanesi olarak bir yıllık sürede, yaklaşık 70 civarında, hiçbir şekilde müdahale edilmeyen ya da edilemeyen, ayakları mutlak kangrene doğru giden ya da kangren olan hastaya müdahale ederek çok yüksek oranda aldığımız başarılı sonuçlar bu tür hastalara daha çok ilgi göstermemizi sağladı. Amacımız kangren nedeniyle olan uzuv kayıplarını en aza indirmektir. En küçük bir umut bile varsa bunu sonuna kadar değerlendirip en son teknolojiyi uygulayarak ayakları kesilmekten kurtarabilmektir’’ dedi.