TRABLUS (AA) - AHMED SAİD - Arap dünyasında da büyük bir izleyici kitlesine ulaşan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin takipçilerinden Lübnanlı Fadi Saydani, oğluna Ertuğrul adını koydu.

Lübnan'ın Trablus kentinde restoran işleten Saydani, yeni doğan oğluna Ertuğrul adını verme hikâyesini AA muhabirine anlattı.

Ertuğrul Gazi'ye büyük saygı duyduğunu söyleyen Saydani, "Bu büyük ve cesur komutanın hayranlarından biriyim. Taşıdığı özelliklerden çok etkilendim. Süleyman Şah oğlu Ertuğrul, sevgi, saygı ve takdir duyguları beslediğimiz Osmanlı devletinin kurucusu Osman'ın da babası. Bu karakter, bizim için çok şey ifade ediyor." dedi.

Saydani, oğluna Ertuğrul adını koyma fikrini paylaştığında dizinin takipçilerinden biri olan eşinin de bu teklifi hemen kabul ettiğini belirtti.

"Bu komutanın, 'Bir Ertuğrul ölür bin Ertuğrul doğar' sözü çok önemliydi. Ben de oğlum, doğan bin Ertuğrul'dan biri olsun istedim." ifadelerini kullanan Saydani, birçok kişinin bu ismi verdiği için kendisini tebrik ettiğini söyledi.

- "Türk devletine sevgimiz tarif edilemez"

Arapların Ertuğrul adını doğru telaffuz etmede zorluk yaşadığını dile getiren Saydani, yine de aldığı karardan dolayı çok mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu vurguladı.

Saydani, "Türk devletine sevgimiz tarif edilemez. Diriliş Ertuğrul dizisi de yüksek bir izleyici kitlesine sahip." diye konuştu.

- "Oğlum Ertuğrul da oğluna Osman adını koysun, vasiyetimdir"

Ertuğrul Gazi'nin adalet ve merhamet gibi iki güzel özelliğe sahip olduğunu ifade eden Saydani, sefere giderken şehit olduğu sanılan büyük komutanın obasına döndüğünde yapılan hataları eleştirirken, Hazreti Peygamber'in vefatının ardından arkadaşı Hazreti Ebu Bekir'in sözlerini hatırlattığı sahneden çok etkilendiğini aktardı.

"Oğlum Ertuğrul da oğluna Osmanlı devletinin kurucusu Osman'ın adını koysun, vasiyetimdir." diyen Lübnanlı Saydani, Türk yetkililerin oğluna Türk vatandaşlığı vermesini temenni ettiğini, bununla gurur ve övünç duyacaklarını kaydetti.