BİNGÖL (AA) - Bingöl Valisi Kadir Ekinci ile Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Pülümür ilçesinde yürütülen operasyonda 2 şehit veren Kiğı 1. Jandarma Komando Tabur Komutanlığına taziye ziyaretinde bulundu.

Ekinci ve Sonel, ziyarette Tunceli'nin Pülümür ilçesi Çatan köyü Kızılmescit mevkisinde yürütülen "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Emre Sarıtaş Operasyonu"nda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Ferdican Altunkaş ve Jandarma Uzman Çavuş Halil İbrahim Öztürk'ün silah arkadaşlarına başsağlığı diledi.

Şehitlerin görev yaptığı Kiğı 1. Jandarma Komando Tabur Komutanlığında komutanlardan bilgi alan Ekinci, burada yaptığı konuşmada, askerlere "başınız sağ olsun, tüm Türk milletinin başı sağ olsun." dileklerini iletti.

Mehmetçiklerin milletin gerçek kahramanları olduğunu belirten Ekinci, şöyle devam etti:

"Sizin varlığınız sayesinde bu millet huzur buluyor. Sizlerin verdiği güvenle milletimiz rahat orucunu tutuyor, çoluğunu çocuğunu okuluna gönderiyor, rahat bir nefes alıyor, uykusunu uyuyup sabah ticaretini yapıyor. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah bundan sonra sizlerle daha sık birlikte olacağız ve problemleriniz, sorunlarınız noktasında elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz."

Vali Sonel de kahraman jandarma, polis ve askerin hem yurt içi hem de dışında destanlar yazdığını aktardı. Sonel, şunları kaydetti:

"Bu bölgede de destan yazanlar listesinde hepinizin tek tek adı var. Şehitlerimize çok üzüldük. Allah yar ve yardımcınız olsun. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimize yüce Rabb'imden acil şifalar diliyorum. Rabb'im ayağınıza taş değdirmesin. Rabb'im vatanımıza, bayrağımıza, birlik ve beraberliğimize göz diken hainlere fırsat vermesin. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Ekinci ve Sonel, daha sonra Kiğı Jandarma Komando Alay Komutanlığı, Adaklı 3. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı ve Yayladere 2. Jandarma Tabur Komutanlığını ziyaret ederek askerlerle bir araya geldi.

Ziyaretlerde, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Bingöl İl Jandarma Komutanı Albay Mevlüt Dirim, Kiğı Kaymakamı Onur Yeniay, Adaklı Kaymakamı Muharrem Coşgun ve Yayladere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar da yer aldı.


Bingöl Ve Tunceli Valilerinden Başsağlığı Ziyareti

Bingöl Ve Tunceli Valilerinden Başsağlığı Ziyareti

Bingöl Ve Tunceli Valilerinden Başsağlığı Ziyareti