İZMİR (AA) - Dünya Kadınlar 3 Bant Bilardo Şampiyonası, grup müsabakalarıyla başladı.

İzmir Atatürk Stadı Bilardo Salonu'nda gerçekleştirilen ve 16 sporcunun yer aldığı organizasyona katılanlar, ilk etapta 4 grupta mücadele ediyor. Her sporcunun 3'er karşılaşma yapacağı grup maçlarının ardından şampiyonaya çeyrek final müsabakalarıyla devam edilecek.

Final mücadelesinin 20 Eylül Perşembe günü yapılacağı şampiyonada Türkiye'yi dünya klasmanında birinci sırada bulunan son Avrupa şampiyonu Gülşen Değener'in yanı sıra Güzin Müjde Karakaşlı ve Ayşegül Fendi temsil ediyor.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün başlayan Dünya Şampiyonası'nın 3 gün süreceğini, 21 Eylül Cuma günü ise Dünya Gençler Şampiyonası'nın başlayacağını belirtti. Her iki organizasyonda da 16'şar sporcunun mücadele edeceğini kaydeden Ercan, şöyle konuştu:

"Kadınlarda 3, gençlerde 2 sporcumuzla yarışacağız. Dünya klasmanında birinci sırada olan Gülşen Değener, Avrupa üçüncüsü olmuş Güzin Müjde Karakaşlı, Avrupa beşincisi Ayşegül Fendi bizleri temsil edecek. Gençlerde de Alperen Emin Cebeoğlu ve Arda Güngör bizleri temsil edecek. Güzel başladı, umarım 6 gün boyunca güzel maçlar izleriz ve sporcularımız bize dünya şampiyonluğu hediye eder."

Bilardo: Dünya Kadınlar 3 Bant Şampiyonası

Bilardo: Dünya Kadınlar 3 Bant Şampiyonası

Bilardo: Dünya Kadınlar 3 Bant Şampiyonası