Bu sonuç ile 2016-2017 Afyonkarahisar Süper amatör ligin şampiyonu yeşil beyazlı Salar Belediyespor oldu.

 Hafta için büyük yankılar uyandıran ve spor kesiminin büyük ilgisini gören Salar Belediyespor ile Emirdağspor karşılaşması dün yeni şehir stadında oynandı. Bilindiği gibi bu karşılaşma Salar ilçe stadında oynanması gerekirken, futbol  İl tertip heyeti ve il disiplin kurulu Emirdağspor takımının güvenliği bahane ederek dilekçe vermesi nedeni ile bu karşılaşma Yeni şehir stadında oynandı. Maça çok etkili başlayan yeşil beyazlılar, ilk dakikadan itibaren baskılı bir oyun sergiledi. Emirdağspor karşılaşmasında puan yada puanlar alması halinde şampiyon olacak olması nedeni ile Salar Belediyespor sahaya kazanmak için çıktığı belli oldu. Sağlı sollu ataklarda baskıyı kuran yeşil beyazlılar, 15 dakikada Ertuğrul’un sert şutu ile gole çok yakalaşan taraf oldu. İlk yarıda baskılı olmasına rağmen aradığı golü bulamayan Salar Belediyespor ikinci yarıyada etkili başladı. 63. Dakikada Halil’in topuk pası ile  çok güzel buluşan Hüseyin ceza sahası içerisinde Emirdağspor takımının defans oyuncuları tarafından indirilince yan hakem direk penaltı noktasını gösterince orta hakem Tayfun Sarı penaltıyı vermek zorunda kaldı. Penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Hüseyin Şahin şık bir vuruş ile skoru 1-0 yaptı. Kalan dakikalarda sahada başka gol olmayınca yeşil beyazlılar ,2016-2017 Afyonkarahisar Süper amatör ligin şampiyonu oldu.

Kupalarını aldılar!

Afyonkarahisar Süper Amatör kümede şampiyonluğu belirleyecek  olan Salar Belediyespor ile Emirdağspor karşılaşmasında gülen taraf 1-0’lık skor ile Salar Belediyespor maç sonunda büyük sevinç yaşarken şampiyonluk kupasını da aldılar.

Bütün haksızlıklara rağmen 2016-2017 Afyonkarahisar Süper Amatör liginin şampiyonu Salar Belediyespor oldu. Bilindiği gibi bu karşılaşma normalde Salar ilçe stadında oynanması gerekiyordu. Ancak Emirdağspor yönetimi güvenlik nedeni ile futbol il tertip heyetine dilekçe vererek bu karşılaşmanın yeni statta oynatılmasını istemişti. Bu istek gerek futbol il tertip heyeti gerekse il disiplin kurulu tarafından kabul edildi ve bu iki takım yeni statta karşı karşıya geldi. Afyonkarahisar Süper Amatör kümede şampiyonluğu belirleyecek olan Salar Belediyespor ile Emirdağspor karşılaşmasında gülen taraf 1-0’lık skor ile Salar Belediyespor oldu. 63. Dakikada Hüseyin Şahin’in kendi çabaları ile kazandığı penaltıyı gole çevirerek şampiyonluğa ulaşan yeşil beyazlılar, 90 dakika sonunda da haklı bir sevinç yaşadı. Maç sonunda büyük sevinç yaşayan yeşil beyazlılar şampiyonluk kupasını aldı ve şampiyonluk sevincini seyircisi ile birlikte paylaştı. 

Başkan omuzlarda

Salar Belediyespor Emirdağspor takımını 1-0 yenerek şampiyonluğa uzanırken hiç kuşkusuz üzerinde en büyük yük olan kişi de Salar Beleiye Başkanı Cengiz Taşpınar idi. Hafta içinde yaşanan olaylar nedeni ile bu maçın kazanılması gerekiyordu:  Maç kazanıldı ve Başkan sahaya indi.. Coşku görülmeye değerdi. Futbolcular Başkan Taşpınar omuzlara aldılar. İşte o anlar..

Emniyet güçleri kuş uçurtmadılar

Salar Belediyespor ve Emirdağspor’un seyircileri için Emniyet güçleri büyük önlem aldı .Sahada yaşanacak bir taşkınlığa sebep olunmaması için Emniyet güçleri yeni şehir sahasına gelen iki takımın taraftarlarını arama yaptı.

Süper Amatör Küme’de şampiyon takımın hemen hemen belli olacağı SalarBelediyespor-Emirdağspor maçı, güvenlik önlemleri münasebeti ile Afyon Yeni Şehir Stadına alınmıştı. Alınan kararın ardından Salar Belediyesi yönetimi karara itiraz ederek sosyal medya üzerinden bazı yayınlar yapmıştı. Bu iki takımın taraftarlarının sosyal medyadan yaptığı yayınlar nedeni ile gerek Afyonkarahisar Polis teşkilatı gerekse Afyon jandarma teşkilatı bu maç öncesinde büyük güvenlik önlemi aldı. Salar Belediyespor ve Emirdağspor’un seyircileri için Emniyet güçleri büyük önlem aldı .Sahada yaşanacak bir taşkınlığa sebep olunmaması için Emniyet güçleri yeni şehir sahasına gelen iki takımın taraftarlarını arama yaptı.  Doksan dakika boyunca her iki taraftar istenmeyen tezahüratlar yapsada olağan dışı bir olay yaşanmadı ve Salar Belediyespor ezeli rakibini 1-0 yenerek mutlu sona ulaşan taraf oldu..