Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, mücavir alan sınırları içerisinde bulunan mahalle muhtarları ile merkeze bağlı köylerin muhtar ve aileleriyle bir araya geldi. AFBEL Termal Otel’de gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Belediye Başkan Yardımcılarımız Murat Öner, Benol Kaplan ve Süleyman Karakuş, Birim Müdürleri, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur ile çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

ÇALIŞMALARI DETAYLARIYLA ANLATTI

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise toplantıda göreve geldiği 2019 yılından bu yana belediyemizin, yatırımlarında gelinen aşama, kültürel ve sosyal faaliyetlerin içinde bulunduğu detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Muhtarlardan gelen talep, öneri ve sorunların her daim takipçisi olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Pandemiden dolayı sizlerle neredeyse 1,5 yıla yakındır geniş katılımlı böyle bir toplantı gerçekleştirememiştik. Ancak bu süreçte gücümüz nispetinde taleplerinizi yerine getirmeye gayret sarf ettik” dedi. Belediye’yi ortak akılla yöneteceğiz” sözünü hatırlatan Başkan Zeybek; “Sizler belediyenin yürüyen ayağı, tutan eli, gören gözüsünüz. Bizlerin farkına varmadığı eksikleri mahalle de bire bir yaşıyorsunuz. Eksiğimiz mutlaka vardır. Eksiklerin giderilmesi noktasında 58 mahallemizin tamamını ziyaret ettik, tamamladık. Bu Cuma’dan itibaren ikinci tura başlıyoruz. Talepleri alarak yerine getirmeye devam edeceğiz”

“AŞILAMADA İLK BEŞ ÜLKEDEN BİRİYİZ”

Pandemiden dolayı zor bir süreçten geçildiğini hatırlatan Başkan Mehmet Zeybek, “Zor bir dönem geçirdik. Maskeden kurtulamadık. Güçlü bir devlete, güçlü bir hükümete sahibiz. Sağlık Bakanımız ve bilhassa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesinden Allah razı olsun. Dünyada aşılama oranlarında ilk beş ülkeden biriyiz.  Bu ay sonu itibariyle aşılama, 20 yaş altına düşürülecek.  Sizin de bildiğiniz gibi aşılamalar tüm Türkiye’de sadece Sağlık Ocaklarında değil, Zafer Meydanımızda da aşılama çalışması yapılıyor” dedi.

“OTELLERDE İFTAR AÇMADIK”

Maske, hijyen ve gıda noktasında pandemi sürecinde halkımızın yanında olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Bu süreçte mahallelerimizin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştık. Maske, hijyen ve gıda noktasında gücümüz nispetinde sizlerle ortak hareket ettik” dedi.Afyonkarahisar’a hizmet yolunda gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerine vurgu yapan Başkan Zeybek, Halkımız ile aramızda köprü vazifesi gören siz değerli muhtarlarımızla uyum içerisinde çalışıyoruz. Memleketimize hizmet etme noktasında bir ve beraberiz.2019 yılında Ramazan Ayını doya doya geçirdik. Bu süreçte Ramazan Ayı boyunca otellerde iftara katılmadık. Mahalle sakinlerimizle iftar yaptık. 95 bin hemşehrimizle buluştuk. Bu sene ve 2020’yi evlerimizde geçirdik. Rabbim beterinden korusun. 2021 yılının ilk altı ayında yaptığımız çalışmaları anlatmak için sizlerle biraraya geldik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

BAĞKUR BİNASI YIKILDI MEKANİK OTOPARK GELİYOR

BAĞ-KUR binasını katlı otoparka dönüştüreceğiz. Şehir merkezindeki eski BAĞ-KUR binasının yakım çalışmalarını tamamladık.  220 kapasiteli son teknoloji yapacağımız mekanik otopark, bölgenin trafik sorununu çözecek.

CİRİT KAYALIĞI MİLLET BAHÇESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımlarıyla Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim vaatlerinden olan Cirit Kayalığı Millet Bahçesi projemizin ilk fidanlarını toprakla buluşturduk. Toplamda 236 bin metrekare olan  Millet Bahçesi içerisinde Millet Kıraathanesi (1200 metrekare) çocuk oyun alanları, spor aletleri, fitness, meyve bahçeleri, piknik alanları, bisiklet yolları, kent donatıları, tematik ve hoş kokulu bahçeleri, kamelyaları ve dinlenme alanlarıyla Afyonkarahisarlıların vazgeçemediği muhteşem bir eseri şehrimize kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Seçim vaatlerimizden olan Millet Bahçesi Projesi’nde önemli bir aşama daha kaydedildi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan tahsis yazısı geldi. Garnizon Komutanlığımızın içerisinden geçen demir yolu hattı sınır olmak kaydıyla DSİ tarafında kalan 80 BİN METREKARELİK kısım Millet Bahçesi olacak.

DEVLET PARKI HOBİ BAHÇELERİ

Seçim vaatlerimizden olan Hobi Bahçesi projemizi hayata geçirdik.  Devlet Parkı’nda 229 adet hobi bahçesi oluşturduk. Noter huzurunda çekilen kura ile hak sahipleri belirlenerek yer teslimleri yapıldı.

GÖNÜLDEN ÇALIŞIYOR GÖNÜLLER YAPIYORUZ

Gönül Belediyeciliği ve hizmet yolculuğunda vatandaşlarımızın yanında olup, onların istek ve taleplerini dinliyoruz. Seçildiğimiz günden bu tarafa her hafta Cuma namazlarımızı farklı camilerde kılarak vatandaşlarımızla hemhal oluyoruz. Bugüne kadar tüm mahallelerimize ulaşarak ortalama 200 bin vatandaşımızla bir araya geldik. Sorunları yerinde görüyor, anında çözüyoruz.

AFRAY BANLİYÖ HATTI PROJE SÖZLEŞMESİNİ İMZALADIK

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in vizyon projeleri arasında yer alan AFRAY, Ulaştırma Bakanlığı’nın Hızlı Tren projesiyle entegre olacak.  Projedeki amacımız üniversite ile şehir merkezini birleştirmek.

ATIKSULAR ARITILARAK TARIMSAL SULAMADA KULLANILACAK

Afyonkarahisar Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde arıtılan atıksuların, dezenfekte edilerek Tarımsal Sulamada kullanılması amacıyla DSİ Genel Müdürlüğü ile projede sona gelindi.Proje kapsamında Afyonkarahisar Merkez Atıksu Arıtma Tesisi deşarj sularının dezenfekte edilerek Karaaslan Köyü, Nuribey, Salar, Sülümenli, Işıklar Beldeleri ve Afyon Kocatepe Üniversitesinin arazilerinin de bulunduğu 10.000 DEKAR tarım arazilerinin pompajlı olarak sulaması yapılacak.

BİYOMETANİZASYON TESİSİ

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne yapılan dev yatırımı hizmete aldık. 100 milyonluk yeni yatırımla 'Biyometanizasyon Tesisi', Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisi ve Elektrik Üretim Tesisleri ile Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi hem çevreye hem de ekonomiye sağladığı katkı ile yıllık 32 BİN TON kömür ithalatının önüne geçecek. Çevre hizmetlerinde kullanılmak üzere yaklaşık 11 MİLYON TL tutarında 31 yeni aracı belediye araç filosuna katarak dev bir yatırıma imza attık.

ENGELSİZ GASTRONOMİ VE TERAPİ MERKEZİ

Sosyal gastronomi alanında engelli bireylerimize yönelik Türkiye’de bir ilk olan Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi'nin ihalesini yaptık. Yatırım bedeli 2 MİLYON TL olan projenin tamamlanmasıyla birlikte şehrimizde bulunan dezavantajlı grupların (otizmliler, ortopedik engelliler, down sendromlular vb.) eğitim ve istihdamı sağlanacak.

GÜNEŞ ENEJİ SANTRALİ

Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi’nde yapımını tamamladığımız Güneş Enerji Santralinde yıllık 1500 megawattsaat elektrik üretiliyor. Çevre dostu santral, 10 BİN KONUTUN ihtiyacı karşılayacak kapasitede olurken, tesisimizde üretilen enerji, Enerji Bakanlığına satılarak birliğin kullandığı enerjiden mahsuplaşılıyor. Şehrimizin ihtiyaç duyulan muhtelif mahallelerine 2019 Nisan ayı ile 2021 Haziran ayı itibariyla 31186 metre  ana boru su hattı, 5313 metre abone su hattı döşendi. Kanalizasyon ve Yağmursuyu hattı çalışmalarında ise yağmursuyu şebeke hattı 14962 metre,  kanalizasyon şebeke hattı ise 19388 metre döşendi

KADIN KÜLTÜR EVLERİ

Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen Çiçek'in talimatlarıyla şehrimizdeki ilçelerin tamamında başlatılan "Kadın Kültür Evleri Projesi’ne bir destek de Belediyemizden geldi. Belediye Başkanı talimatlarıyla Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan Kadın Kültür Evinin tefrişatını tamamlarken, Tacıahmet Mahallesi’nde ki Kadın Kültür Evinin ise restorasyon restitüsyon projeleri tamamlandı. Yapım ihalesi için çalışmalara başladık.

KARAYOLLARI ALT GEÇİT

Şehir trafiğini rahatlatma adına Karayolları Kavşağı’na yapacağımız alt geçit için çalışmalara başladık. Kısa süre önce ihalesi yaptığımız yatırım bedeli 14 MİLYON TL olan Karayolları altgeçit projesi öncesi bölgede alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bugüne kadar yapılan altgeçitlerin en hızlısını yaparak halkımızın kullanımına açmayı hedefliyoruz.

KUZEY KOLLEKTÖR HATTI TAMAM

Atıksu Arıtma Birliği ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü  arasında imzalanan protokol kapsamında yapımına başlanan Afyonkarahisar Kuzey Atıksu Toplama Hattı inşaatı tamamlandı. Yatırım bedeli yaklaşık 50 MİLYON TL olan kolektör hattı Afyonkarahisar Belediyesi, Atıksu Arıtma Birliği Teknik Ekibi ve DSİ Teknik Heyeti ile imzalanan protokolle devreye alındı.

SAHİPATA SPOR SALONU

Sahipata Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu inşaatının tamamlanması konusunda Gençlik Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu her türlü desteği veriyor. İnşaatın tamamlanması konusunda 10 MİLYON TL hibe alınacak.

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMALARIMIZ

Seçim vaatlerimiz arasında bulunan Sokak Sağlıklaştırma Projelerine büyük önem vererek “Eski Afyon” olarak bilinen tarihi konaklarımızı aslına uygun hale getirmek adına çalışmalarımızı tüm hızıyla yürütüyoruz. Yatırım bedeli 12 MİLYON TL olacak sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız tamamlandığında bölgeye yeni bir çehre kazandıracağız.

COVİD 19 İLE MÜCADELE

Covid 19 ile mücadele kapsamında temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları şehrimizin dört bir yanında aralıksız sürdürüyoruz.

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Afyonkarahisar'da her yaştan insanın yaşam kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalarımızda evlerinden çıkamayıp yalnızca yakın aile bireyleri ile birlikte olan engelli kardeşlerimizi unutmuyoruz. Engelli kardeşlerimiz için bu güne kadar 63 adet akülü 58 adet tekerlekli sandalye dağıttık. Bu sürecin ardından toplu bir dağıtım daha yapacağız.

GASTRONOMİ ŞEHRİ OLDUK

Gastronomi alanında 2019 UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olduk. Dünyada Gastronomi Marka Şehir unvanını alan  36 şehirden biri olmaktan büyük gurur duyuyoruz.

TÜM TÜRKİYE’YE LEZZET PAKETİ GÖNDERDİK

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in öncülüğünde şehrimizin tescilli meşhur lezzetleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Milletvekillerine, Büyükelçilere, 81 İl Valisine ve Belediye Başkanlarına Gastronomi şehri Afyonkarahisar’dan lezzet paketi dağıttık. TV8'de yayınlanan, milyonlarca izleyici kitlesine sahip MasterChef Türkiye programının Zafer Haftası Özel Bölümü, Gastronomi Alanında UNESCO'nun 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil olan Afyonkarahisar'da çekildi. TV 8 verilerine göre yayınlanan programımız yaklaşık 40 milyon izleyici kitlesine ulaşırken, Youtube ve sosyal medya mecralarında da büyük yankı uyandırdı. Coğrafi işaret tescili için başvuruda bulunduğumuz birçok ürünümüzün Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil belgesini aldık.

KULÜPLERİMİZİN YANINDAYIZ

Belediyemiz olarak sporun ve sporcunun her zaman yanında olmaya devam ediyoruz. Şehrimizi profesyonel liglerde temsil eden AFJET Afyonspor, Afyon Belediye Basketbol ve Yüntaş Voleybol Takımımıza maddi ve manevi her türlü desteği veriyoruz.

HİZMETİ VATANDAŞIMIZIN AYAĞINA GETİRDİK

Gönül belediyeciliğini şehrin her alanına yansıtmaya çalışan Belediyemiz hizmetlerini vatandaşının ayağına götürüyor. Mobil Vezne Aracımız tahsilat işlemlerinin yanında vatandaşlarımızın talep ve öneriler için semt pazarlarında sabit bir şekilde hizmet veriyor. Afyonkarahisar Belediyesi Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan mobil araç, vatandaşlarımızın hem istek ve şikâyetlerini toplamak hem de Belediyemize bağlı tüm tahsilat işlemlerini Belediye'ye gelmeden yapabilmelerini sağlamak amacıyla hizmet veriyor.

OFF-ROAD TUTKUNLARI AFYON’DA BULUŞTU

Türkiye'nin farklı şehirlerinde yaşayan off-road tutkunları, Afyonkarahisar’da buluştu. Termal Turizminin yanı sıra sağlık, spor ve motor sporlarının üssü olarak adrenalin ve macera tutkunlarının dikkatini çeken Afyonkarahisar, doğada zor koşullarda araç kullanan off-road meraklılarına ev sahipliği yaptık.

PAŞA CAMİİ’Nİ İBADETE AÇTIK

Afyonkarahisarlılar’ın hasretle beklediği Paşa Camii  tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan biri olan İstanbul'un Fethi'nin 567. Yıl dönümünde ibadete açtık. Ecdadın mirasına sahip çıkarak Paşa Camii’nin yapımına destek olan tüm hayırseverlerimize teşekkür ederiz. Halkımızın talepleri doğrultusunda ibadethanelere desteğimiz devam edecek.

ŞEHİT AİLELERİNİN HER DAİM YANINDAYIZ

Afyonkarahisar Belediyesi öncülüğünde, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubemizin katkılarıyla hazırlanan 2021 Yılı Şehitler Takvimi yayınlandı. >>İZZET IŞIK