5 BİN 900 ÖĞRENCİYE BURS VERİLECEK

Lise, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin hak kazandığı projede bursların hesaba yatacağı banka kartları Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından dağıtıldı. 

Geçen yıl 3 bin 130 öğrencinin faydalandığı eğitim bursu bu yıl da devam ediyor. 9 bin 700 öğrencinin başvuruda bulunduğu ve yapılan titiz incelemelerin ardından 5 bin 900 öğrencinin bu yıl burs almaya hak kazandığı projede bursların hesaba yatacağı banka kartları, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından dağıtıldı. Geleceğin teminatı olan öğrencilere eğitim desteğini vermenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Çoban; “Bu ülkede Belediyeler elbette alt yapı, üst yapı, park, bahçe yapar, yol yapar, kaldırım yapar ama bunların en güzeli ihtiyaç sahibi kişilere özellikle öğrencilere yapılan yardımdır. Eğitime yapılan yatırım çok önemlidir. Bu ülkenin kalkınması, ilerlemesi için en önemli konu eğitimdir, eğitimdir, eğitimdir” dedi. 
 
“Bir evden 3 öğrenci burs alıyor”

Başkan Çoban banka kartı dağıtımı sırasında yaptığı açıklamada Afyonkarahisar Belediyesi’nin il belediyeleri arasında geçen yıl bir ilki gerçekleştirerek 3 bin 130 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine aylık 80-100 lira arasında değişen miktarlarda eğitim yardımında bulunduklarını hatırlatarak projeye bu yılda devam ettiklerini söyledi. Bu yıl 9 bin 700 öğrencinin başvuruda bulunduğunu kaydeden Başkan Çoban; yapılan titiz incelemelerin ardından 5 bin 900 öğrencinin burs kazanmaya yeterli olduğu sonucuna varıldığını kaydetti.  İlkokul ve ortaokul öğrencilerine aylık 80 TL, lise öğrencilerine de aylık 100 TL burs vereceklerini dile getiren Başkan Çoban, projenin Belediyeye aylık maliyetinin 500 bin TL olduğunu ve bir evden en fazla üç öğrencinin burs alabildiğini söyledi. Her ay ortalama Böylelikle bir eve 250 TL ile 300 TL arasında eğitim yardımı yaptıklarının altını çizen Başkan Çoban, gelecek yılda bu yardımların devam edeceğini dile getirdi.   

“Ülkenin kalkınmasında en önemli şey eğitimdir”

Eğitime yapılan yatırımın önemine dikkat çeken Başkan şöyle devam etti: “Bizim bu yardımımızla birlikte aileler çocuklarının eğitim öğretiminde en önemli nakdi katkıyı Afyonkarahisar Belediyesi’nden almış oluyorlar. Bu ülkede Belediyeler elbette alt yapı, üst yapı, park, bahçe yapar, yol yapar, kaldırım yapar ama bunların en güzeli ihtiyaç sahibi kişilere özellikle öğrencilere yapılan yardımdır. Eğitime yapılan yatırım çok önemlidir. Bu ülkenin kalkınması, ilerlemesi için en önemli konu eğitimdir. Nasıl kişilerin hem dini emirler gereğince hem de sosyal sorumluluk gereğince ihtiyaç sahiplerine kendinde bir fazlalık varsa bundan yardım yapması ne kadar doğal ve gerekliyse, kurumlarında bence bu tür konularda hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bu yardımı alan çocuklarımıza eğitim öğretim hayatları boyunca başarılar diliyorum. Allah, ailelerine çocuklarını vatanımıza milletimize, mukaddesatımıza uygun bir şekilde yetiştirmeyi nasip etsin”