Toplantıda ileride yaşanabilecek olası içme suyu sıkıntısını gidermek adına sondaj çalışması yapılması kararı alındı.

Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak; gizli oyla Daimi Encümen Üyeleri, açık oyla Plan- Bütçe, Bayındırlık- İmar ve Trafik Komisyonu Üyeleri belirlendi. Buna göre, Daimi Encümen Üyeliğine; Osman Çakıcı, Kadir Okyar ve Mahmut Karcı, Plan ve Bütçe Komisyonuna; Ali Telek, Rasime Kıpırtı Fedakar, Ferda Ertürk, Mehmet Soner  ve İlker Çelikoğlu, Bayındırlık ve İmar Komisyonuna; Betül Tarkan, Mustafa Albay, Hüseyin Şehitoğlu, Kazım Çeşeay, Özcan Şarlak, Trafik Komisyonuna; M. Emin Birliktir, Osman Çakıcı, Mehmet Bayrakçeken, Halil İbrahim Baykara ve İbrahim Karataş seçildi.

TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE YARDIM ELİ UZATILIYOR

Toplantıda daha sonra, Afyonkarahisar Belediyesi 2016 yılı faaliyet raporu görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Belediyemizce her yıl 6 Mayıs'ta düzenlenen Geleneksel Bahar Bayramı ve Uçurtma Şenliği'nde; en güzel uçurtma ve en güzel uçan uçurtma dallarında birincilere 275 TL, ikincilere 225 TL ve üçüncülere 175 TL para ödülü verilmesine karar verildi. Suriye'deki muhtaç ve mağdur durumda olan Türkmen kardeşlerimize yardımcı olmak ve katkıda bulunmak amacıyla 280 torba un yardımı yapılması, yardımın gönderilmesi ve dağıtımını gerçekleştirmek üzere, Belediyemiz ile Hayrat İnsani Yardım Derneği arasında ortak işbirliği protokolü yapmak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a yetki verildi.

  BALMAHMUT'TA SONDAJ KUYULARI AÇTIRILACAK

Araç filosunu genişletmeye devam eden Afyonkarahisar Belediyesi'nin meclis gündemine sunulan Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere; 1 adet pikap, 1 adet mini ekskavatör, 1 adet damperli kamyon, 2 adet forklift ve 1 adet şasi kamyon alınması yönündeki teklifi oybirliğiyle kabul edildi. İçmesuyu konusunda geleceğe yatırım yapan Afyonkarahisar Belediyesi, ileride yaşanabilecek olası içmesuyu sıkıntısını gidermek adına sondaj çalışması yapacak. Bu konuda Balmahmut Köyü civarına DSİ 18. Bölge Müdürlüğüne sondaj kuyuları açtırılması için protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a yetki verildi.

ANTRENMAN SAHALARINDAN ÜCRET ALINMAYACAK

İlimizin tanıtım ve spor turizminin canlandırılması amacıyla daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yurtiçi ve yurtdışı takımlarının Spor Kompleksi içerisinde bulunan antrenman sahalarında ücretsiz kamp yapmasına ilişkin teklif oybirliğiyle kabul edildi. Ayrıca, Atatürk Stadyumundaki sundurmanın da sökülerek, yeni Spor Kompleksine taşınması hususunda Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile Belediyemiz arasında protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a yetki verildi. Toplantıda ayrıca, diğer tüm teklif maddeleri ile birlikte, Plan ve Bütçe, Bayındırlık- İmar ve Trafik Komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, gelecek ayki oturumun 2 Mayıs salı günü saat 19.00'da yapılmasının kararlaştırılmasının ardından sona erdi.