İçerdiği haberler ve görsellerle büyük beğeni toplayan Beldemiz Dergisi'nin bu dönemki sayısında, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'la yapılan özel söyleşi dikkat çekerken, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan tanıtım rehberi, sokak sağlıklaştırma çalışmaları, Belediye'nin vizyon projelerinde gelinen aşamalar, yatırımlar ve kültürel çalışmalar önemli konular arasında yer alıyor.

Göreve geldiği günden bugüne, kültürel yayınlara büyük önem ve destek veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, derginin sunuş yazısında Afyonkarahisar halkına şöyle seslendi:

"Uzun soluklu dergimize ilk kez bir Belediye Başkanı olarak konuk oldum. Dergimizin Yazı İşleri Müdürü E. Emel Sarlık ve çalışma arkadaşları Şükrü Çubuk ile Ramazan Seyman’la özel hayatım, siyasi yaşantım ve Belediye Başkanı olarak geride kalan 8,5 yıllık dönemimle ilgili olarak söyleşi yaptık. Kamuoyunun bilmek istedikleriyle ilgili soruları içtenlikle cevapladım.

Söyleşimiz oldukça uzun oldu. Söyleşimizin dolu dolu olmasında geride kalan hizmet yıllarımızda üretilen hizmet ve yatırımlarımızın sayıca çok ve her alanda yapılması etkili oldu. Yani söyleyecek söz, anlatacak hizmet ve yatırımımız var, elhamdülillah.

Söyleşimizin bana göre en anlamlı sorularından biri “Üç kelimeyle Burhanettin Çoban’ı anlatır mısınız? Desek bu kelimeler ne olur?” idi. Bu soruyu aynen şöyle cevapladım.

Ben 2009 yılında belediye başkan aday adayı iken basın toplantısında arkamda şu slogan vardı. Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un “Umar Mıydın?“ adlı şiirinden bir mısra;  “Çalışmak!.. Başka yol yok, hem nasıl? Canlarla, başlarla.” Üç kelimeden fazla ama beni anlatan en güzel mısra bu demiştim. 

Sahibi olduğumuz manevi zenginliğin farkında olarak; çalışmak, üretmek, insanlara hizmet etmek. Bunu yaparken toplumumuzun tüm bireyleri; canlarla ve başlarla beraber olmak, beni en iyi şekilde anlatan düşünce bu.

8,5 yıllık hizmet serüvenimizde yaşadıklarım ve en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu deyince ilk aklımıza gelenleri bu söyleşimizin içeriğinde bulacaksınız. Kişisel sorunları bir kenara bırakarak hizmet üretirken, şehir için herkesle iyi geçinmenin ne kadar değerli olduğu düşünen bir Belediye Başkanı olarak bu davranışımın nasıl güzel sonuçlar verdiğini de sizlerle paylaştım bu söyleşide.

Dergimiz yine dolu içeriği ile sizlere okuma ve bilgilenme keyfi verecek. Afyonkarahisar’a gelen misafirlerimiz için Türkçe ve İngilizce olarak hazırladığımız tanıtım rehberi dergimizin ikinci önemli konusu oldu.

Belediyemizin son dönemde artan yatırım ve her alandaki hizmetleriyle ilgili son gelişmelere dergimizde yer verdik. Biliyoruz, yatırımlarımızdan dolayı Afyonkarahisar’da günlük yaşam etkilendi. Ama bu kaçınılmaz bir gerçek. Sıkıntı ve zorluklara katlanmadan bu yatırımları yapabilmemiz mümkün değil. Anlayışlarından dolayı tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Meydanı, Maliye Kavşağı ve yapılacak diğer kavşak düzenlemeleriyle alt ve üs yapı çalışmaları bittiğinde hep birlikte yaşadığımız sıkıntıların bizim için birer anı olarak kalacağını düşünüyorum.

Bu dönemde 15 Eylül 2017 tarihi Belediyemiz için de mali milat oldu. Belediye Başkanlığı dönemimden önce alınmış geçmiş dönemlere ait İller Bankası borçlarının son taksidini faizleriyle birlikte toplamda 70 milyon lira olarak ödedik. Şu anda İller Bankası ve piyasaya hiç borcu bulunmayan Afyonkarahisar Belediyesi’nin Belediye Başkanı olmaktan ve bu büyük onuru hemşerilerimizle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Demek ki borçlanmadan kendi gelirlerimizi artırarak da yatırım yapılabiliyor.

Dergimizde üç değerli konukla yapılan söyleşiler de yer alıyor. İlkinde Belediye Musiki Eğitim Merkezi’nin 30 yılı aşkın geçmişinde büyük hizmetleri bulunan Bestekâr Raif Somer, Merkezin çalışmalarını anlattı.

“Afyonkarahisar’da Yüzyılın İyilik Harekâtı” sloganıyla hizmet veren Afyonkarahisar Yarım Elma Derneği Başkanı Erol Öztürk, gıda bankacılığından öte yaptıklarını ve Afyonkarahisar’ın Mevlevilik kültüründen gelen yardımsever yönünü bizlerle paylaştı.

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Emekliler Derneği’nin Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege Şube çalışmalarını dergimiz aracılığıyla her kesime duyurdu.

Söyleşi geleneğimiz devam edecek. Afyonkarahisar’da yaşayan insan kıymetlerimiz, kurumlarımızın temsilcileri dergimizde tanıtılıp, kendilerini anlatma fırsatını bulacaklar.

Dergimizin yayımlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizleri ve Afyonkarahisar’ı yansıtan dopdolu dergimizin 74. sayısını sizlere ulaştırmanın heyecanını yaşıyorum. 

Selam ve saygılarımı sunuyorum."