Programın sunumunu Ensar Vakfı Şube üyelerinden Ekrem Bilim yaparken, AKÜ İslami İlimler Fakültesi'nde Hasan Hüseyin Havuz tarafından Kur'an-ı kerim tilavetinde bulunuldu.

Ramazan-ı Şerifi'n hayır olması dileğiyle konuşmasına başlayan İYC Temsilcisi Arif Özdilek, Afyon tabiri ile Cenab-ı Hakk’ın Ramazan ayını hayırlısı ile tamamına erdirmesi duasında bulundu.

Ramazan ayının içini Allah-u Tealanın istediği şeylerle dolu, kişilerin de kulluklarını ifade etmek için en üst limitte değerlendirebildikleri bir zaman dilimi etmesini niyaz eden Özdilek,  "Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubemizin gelenekselleşen sohbetleri şehir açısından Elhamdülillah önemli bir geleneksel etkinlik haline geldi" dedi.

Sohbet konu başlığının "İslam’da Temel Haklar" olduğunu ifade eden Özdilek, haklar denildiğinde akla gelmesi gerekenlerin iki başlık altında toplandığını dile getirdi. Bunlardan bir kısmımın fıkhı haklar olduğunu belirten Özdilek, şöyle konuştu: "Fıkhı haklar doğuştan elde ettiğimiz haklardır. Diğeri de sonradan bir takım anlaşma ve sözleşmelere bağlı olarak elde edilen haklardır. Biz daha çok inşallah fıkhı haklar bağlamında konuşacağız. İnsanlığın tarihsel süreci açısından bakıldığında bazı kavramların bu süreç içerisinde çok farklı istismara uğradığını da görüyoruz. Mesela batı hak kelimesini ne kadar çok kullanmaya başladıysa bilin ki orada artık hak ihlalleri artacak. Biz burada hak kelimesini veya hakla ilgili temel hususları değerlendirirken özellikle kendi medeniyetimizi baz alarak konuşacağız."