Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş: ''Bayan hakemlerimiz müsabaka yönettiği zaman gerek seyircilerden gerek idarecilerden gerekse futbolculardan olumlu tepkiler alıyoruz.

 Afyonkarahisar'daki amatör futbol liglerinde yapılan maçlarda kötü tezahürat ve şiddet olaylarının azalmasına neden olan kadın hakemler, maçların gözdesi oldu.

Türkiye'de, en sevilen spor branşların başında gelen futbolda, ne yazık ki son yıllarda yaşanan tribün ve şiddet olayları ile kötü tezahüratın önüne geçilememesi nedeniyle Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu, kadın hakemlerin yönettiği maçlarda bu olayların en aza indiğini görünce, kadın hakemlerin sayılarının artmasına ağırlık verdi. Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, Ana haber muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'da 6 kadın hakemin bulduğunu belirterek, bu hakemlerin futbol ve sporda şiddetle mücadele noktasında ciddi katkılarının olduğunu kaydetti. 

"Bayan hakemlerimiz müsabaka yönettiği zaman gerek seyircilerden gerek idarecilerden gerekse futbolculardan olumlu tepkiler alıyoruz" diyen Güneş, şöyle konuştu: "Bu bağlamda da maçlarımız sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Sahalarda, bayan hakemlerimizin çoğalmasını istiyorum. Her ne kadar 6 bayan hakemimiz olsa da bu sayısının 6'da kalmamasını düşünüyorum. Çünkü günümüzde özellikle ülkemizde sporda şiddet, had safhada. Bunu minimuma indirmek için bayan hakemlerimizin sahalarda yer almasının uygun olacağı görüşündeyim. Onlar ne kadar sahalarda bulunurlarsa, sporda şiddet ve olumsuz tezahüratlarla ilgili tepkiler en aza inecektir. Bu noktada, Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nun da olumlu görüşleri var. Bizler de illerde bu tür çalışmaları yapmaktayız." .