Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, toplantıda belediyenin yatırımlarını ve Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında yapılacak ‘Yaz Etkinlikleri’ ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantı da arabada sinemadan konserlere, çocuk tiyatrosundan şenliklere, halk oyunlarından yarışmalara kadar yapılacak olan etkinlikler basın mensupları ile paylaşıldı. Pandemi dolayısıyla ‘EvdeKal’ çağrısına tam destek veren özellikle çocuklar ve vatandaşlara yaz ayı boyunca sürpriz etkinlik hazırladıklarını ifade eden Başkan Mehmet Zeybek, “Birçok etkinliği halkımız için hazırladık. Arkadaşlarımız yaklaşık 2 aydır bu konuyla alakalı çalışıyorlar. 21. Afyonkarahisar Caz Festivali ile başlayan etkinlik takvimimiz, 14-17 Ekim tarihleri arasında yapılacak ‘Uluslararası Gastro Afyon Lezzet Festivali’ ile taçlandırılarak sona erecek” dedi.

“DOLU DOLU ETKİNLİK TAKVİMİ HAZIRLADIK”

Belediye olarak 2020 yılında her kesime hitap eden programlar hazırladıklarını hatırlatan Başkan Zeybek, Zafer meydanı ve sosyal tesislerin farklı etkinliklere ev sahibi olacağını anlattı. Başkan Zeybek, “Maalesef bu Pandemiden dolayı bir buçuk yıldır hiçbir etkinlik gerçekleştiremedik. 1 Temmuz itibari ile de inşallah bu yıl meydan da çok büyük etkinliklerimiz olacak. Ayrıca 2020 yılında bazı yatırımlarımızı ötelemek durumunda kaldık. Hükümetimizin ve devletimizin Pandemi ile mücadeleye başladığı günden itibaren gelirlerimizde yüzde 40 oranında düşüş olmuştu. Elhamdülillah belediye olarak borcumuz yok. Planlamalarımızı ve yatırımlarımızı 2021 yılına ayarladık. Sizlerle bir araya gelmemizdeki en önemli nedenlerden birisi de yaz ayı boyunca yapacağımız sosyal etkinlikler, konserler, çocuk oyunları, festival ve şenlikleri sizlere aktarmak. Arkadaşlarımız Yaz Etkinlikleri ile ilgili güzel bir çalışma hazırladı. İnşallah hep birlikte Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarını dolu dolu geçireceğiz. Pandeminin etkilerini özellikle çocuklarımız hissetmişti. Bizlerde buna istinaden çocuk şenlikleri programlarını daha özenle planladık. Hedefimiz sosyal belediyecilik faaliyetlerini daha sık yaparak halkımızla bir araya gelmektir” dedi.

“BAŞKANIMIZIN ÇALIŞMALARINA HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ”

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt’ta Başkan Zeybek’e yaptığı çalışmaları basın mensuplarına bizzat kendisinin aktarmasından dolayı teşekkür etti. Pandemiden birçok insanın olumsuz yönde etkilendiğine dikkat çeken Küçükkurt, belediyenin halkımıza yönelik yapacağı tüm çalışmalara her zaman destek olacaklarını söyledi. Küçükkurt şöyle konuştu; “Pandemi şartlarının araya girmesi nedeniyle bu tür toplantıları ihmal etmiştik. Belediye Başkanımız şartların normale dönmesiyle ilk fırsatta bu toplantıyı gerçekleştirerek Afyonkarahisar’ımızda yapılan ve yapılacak olan çalışmaları bizlere anlattılar. Bu tür organizasyonların sıklıkla yapılacağına inanıyorum. Başkanımıza da böyle bir toplantı yaptığı için şahsım ve Cemiyetim adına teşekkür ediyorum.”

ZEYBEK BAŞKAN PROJELERİN SON DURUMUNU PAYLAŞTI

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, toplantıda ‘Yaz Etkinlikleri’nin yanı sıra sinevizyon eşliğinde yatırım programından bahsetti. Seçim vaatleri arasında yer alan projelerin bir bir hayata geçirildiğini hatırlatan Zeybek, yatırım projelerinin son durumları ile ilgili gazetecilere bilgiler aktardı.

YAZ ETKİNLİKLERİ TAKVİMİ

KONSER (Kültür Sanat Akademisi Müzik Grubu)

02 TEMMUZ 2021- SAAT: 20:30 - ZAFER MEYDANI

ÇOCUK ŞENLİĞİ

04 TEMMUZ 2021 - SAAT: 16:00 - ZAFER MEYDANI

EĞİTİCİ MÜZİKAL ÇOCUK TİYATROSU

(Belediye Şehir Tiyatrosu)

07 TEMMUZ 2021 - SAAT: 20:30 - ZAFER MEYDANI

KLASİK MÜZİK

9-14 TEMMUZ 2021- NG Güral Otel

GENÇLİK ŞÖLENİ

9-10-11 TEMMUZ 2021 ZAFER MEYDANI

(3X3 BASKETBOL TURNUVASI, )

ÇOCUK ŞENLİĞİ

11 TEMMUZ 2021- SAAT: 16:00 - MASAL PARKI

AHMET SULA 15 TEMMUZ VE ŞUURLU GENÇLİK SÖYLEYİŞİ

13 TEMMUZ 2021  (RAM SALONU)

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

15 TEMMUZ 2021 ZAFER MEYDANI

ÇOCUK ŞENLİĞİ

18 TEMMUZ 2021 - SAAT: 16:00 - KARAYOLLARI PARKI

ÇOCUK ŞENLİĞİ

25 TEMMUZ 2021 - SAAT: 16:00 - VEYSEL EROĞLU PARKI

KONSER (Kültür Sanat Akademisi Müzik Grubu)

31 TEMMUZ 2021 - SAAT: 20:30 - ZAFER MEYDANI

SÜNNET ŞÖLENİ KINA GECESİ (Mehteran Gösterisi)

6 AĞUSTOS 2021 ZAFER MEYDANI

AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

19 -20 AĞUSTOS 2021 MEVLEVİ TÜRBE CAMİİ

AÇIK HAVA SİNEMASI

22 AĞUSTOS 2021 SAAT: 20:30 ZAFER MEYDANI

ZAFER HAFTASI KUTLAMALARI

ULUSLARARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ

26- 30 AĞUSTOS 2021

FRİG VADİSİ KONSERİ (Kültür Sanat Akademisi Müzik Grubu)

29 AĞUSTOS 2021 SAAT 18:00 EMRE GÖLÜ

ETHEM TEM FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ VE SERGİ AÇILIŞI

27 AĞUSTOS 2021 SAAT 16:00 TAŞ MEDRESE

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI

1-7 EYLÜL 2021 MATOKROS ALANI

1 EYLÜL: MUSTAFA CECELİ

2 EYLÜL: UFUK BEYDEMİR- CEM ADRİAN

3 EYLÜL: HALUK LEVENT

4 EYLÜL: MERVE ÖZBEY - KIRAÇ

5 EYLÜL: İREM DERİCİ VE CENK EREN- KONSERLERİ

ULUSLARARASI GASTRO AFYON LEZZET FESTİVALİ

14-17 EKİM 2021 (ZAFER MEYDANI)