Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığında bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda Başkanı Mehmet Zeybek, gündeme dair gelişmelere ilişkin Belediye Meclis Üyelerine açıklamalarda bulundu.

Uyum ve işbirliği sayesinde Afyonkarahisar’ın ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek güçte olduğuna dikkat çeken Başkan Zeybek “Afyon’da Valisi ile Milletvekilleriyle güzel bir birliktelik var. Gerek ulusal gerekse uluslararası her türlü organizasyonu yapabilecek güçteyiz. İnşallah bundan sonra da ilimizin tanıtımı için hep birlikte elimizden gelenin fazlasını yaparak gayret edip Afyon’u hak ettiği yere getirelim diye düşünüyoruz” dedi

“ZAFER BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLADIK”

Büyük Zaferin 99. yıldönümünün idrak edildiğini söyleyen Başkan Mehmet Zeybek, “Geçtiğimiz hafta kuruluşumuzun ve kurtuluşumuzun 99. yıldönümünü kutladık. 1071 yılında rahmetli Sultan Alparslan’ın Malazgirt Meydan Muharebesi ile Anadolu bize kazandırıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı yurdumuzun Türk yurdu haline gelmesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ahirete intikal eden gazilerimizi başta Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Bizler de 25 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos Zafer Bayramı ile son bulan Zafer Haftamızın kutlamalarına arkadaşlarımız mümkün olduğunca iştirak ettiler. Dün olduğu gibi güzel yurdumuzu parçalamak için gayret sarf eden emperyalistler boş durmuyorlar. Hala bu ülkede huzuru bozmak, birliği, beraberliği, kardeşliği bitirmek için ellerinden gelen gayreti sarf ediyorlar.” dedi.

“FELEKAT BÖLGELERİNDE BİR OLDUK”

Ülkemizde yaşanan orman yangınlarına da değinen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Geçtiğimiz ay içerisinde ülkemiz çok şiddetli orman yangınlarına maruz kaldı. Orman yangınlarında hayatını kaybeden orman çalışanlarımıza ve insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yine sel baskınlarıyla Karadeniz bölgesindeki sel baskınlarıyla yaşamını yitiren kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemiz insanı yangın ve sel felaketlerinin yaralarını saracak güçtedir. Bizim insanımız hayır sahibidir, iyilik etme düşüncesindedir. Her şeyden önce elhamdülillah güçlü bir devletimiz vardır. Olayların olduğu andan itibaren hemşehrilerimizin yanında ciddi bir dayanışma sağı-solu olmayan felaket anında tek yumruk olan Belediye Başkanlarımızın gayretli çalışmalarıyla felaket bölgelerinde hepimiz bir olduk.

“EKİPLERİMİZ BÖLGEDE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR”

Belediyemizin Mersin, Marmaris ve Isparta’da çıkan orman yangınlarına itfaiye ekibi gönderdiğini hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Marmaris yangının söndürülmesi çalışmalarında talep edilen iş makinesini oraya gönderdik. Dozer şu anda hala orada. Yangın söndürülmesine rağmen ormanda açılacak yollarda kullanılmak üzere duruyor. Belediyeler Birliğinden talep edilen kanal açma makinemiz halen daha Kastamonu sel bölgesinde. Arkadaşlarımız 20 gündür orada görevlerinin başında. Her 10 günde bir arkadaşlarımızı değiştiriyoruz. Cenab-ı Hak böylesi felaketlerden insanlığı ve ülkemizi korusun.” şeklinde konuştu.

“MOTOKROS ŞAMPİYONASI BEREKETLENDİ”

Dünya Motokros Şampiyonasına ilişkin açıklamalarda da bulunan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek: “Kovid-19 nedeniyle 2020 yılında yapamadığımız şampiyonayı bu yıla ertelemiştik. Erteleme sonucu şampiyona bereketlendi. Bu yılki şampiyonayı dolu dolu festival şeklinde yapalım diye düşünürken, Motokros’un 9. ayağı MXGP Türkiye diye adlandırılırken, 10. ayağı İtalya’da planlanırken ‘Güvenli Ülke Türkiye’ sloganıyla 10. ayağı da Afyon’a aldık. Çünkü bizim pistimiz dünyanın en iyi pistidir. Dünyanın en iyi padok ödülünü alan bir piste, komplekse sahibiz. 2021 MXGP PF Afyon diye şehrimizin ismi ön plana çıkan bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağız. 4-5 Eylül 2021 tarihinde şampiyonanın 9. ayağı, 7-8 Eylül 2021 tarihinde de şampiyonanın 10. ayağını gerçekleştireceğiz.”

“KATILIM ŞİMDİDEN YÜZ BİNİ AŞTI”

2021 MXGP Afyon Motokros Şampiyonası öncesi Turksat ile iletişim sponsorluğu anlaşması yapıldığını hatırlatan Başkanı Mehmet Zeybek “Turksat kapsama alanında ulaşılabilen insan sayısının 3 milyar olduğu bilgisini aldıklarını aktardı. Başkan Zeybek “Bu da gerçekten Afyon’un tanıtımı açısından bulunmaz bir fırsat. Bu seneki şampiyonada 2019 yılında yapılan organizasyondan bir tık daha üst organizasyon gerçekleştirerek yaptığımız işin faydasını görelim diye düşünmüştük. Yüz bin kişilik katılım bekliyorduk ama bilet satışları ve katılımcılar olarak yüz bini sayıca çoktan aştığımızı öğrendik.”dedi.

“BOKS TURNUVASINA DA EVSAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ”

Afyonkarahisar’ın uluslararası organizasyonlara bir yenisini daha ekleyeceğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Ankara’da iken önceki dönem Milletvekillerimizden biri beni telefonla aradı. Uluslararası bir organizasyonu yapıp yapamayacağımı sordu, bürosunda buluştuk. Uluslararası Arap Boksu ve King Boks Turnuvasının Arap Birliği Spor ve Ticaretten Sorumlu Bakan statüsünde olan Federasyon Başkanı ile buluştuk. Ben kendilerine Afyon’un her türlü alt yapıya sahip olduğunu bunu Afyon’da düzenleyebileceğimizi söyledim. 11 adet beş yıldızlı otelimizin olduğunu, 27 bin yatak kapasitesinin bulunduğunu belirtince kendileri memnun kaldılar. Görüşmeden bir gün sonra Afyon’da davet ettik. Otellerimizi gezdiler. Otellere hayran kaldılar. Turnuvayı gerçekleştireceğimiz Veysel Eroğlu Spor Salonunu da beğendiler. Yaklaşık 53’e yakın kadın ve erkek King Boksçu, Arap Boksu yapan sporcular, şampiyonlar katılacak. Dün tanıtımını yaptık. 60 üzerinde ülkenin medyasında baş sıralarda turnuvanın Afyon’da yapılacağı duyuruldu. İngiltere BBC kanalından dün bir yayın yapıldı. Filistin’den güçlü bir ajans duyurdu. Korel Termal Otel büyük yayın organlarının temsilcilerinin katıldıkları bir tanıtım yaptık. Gayemiz Afyon’daki termali ulusalarası arenada güzel bir reklamla tanıtarak Afyon’u turizmde de hak ettiği yere getirmekti. Bilindiği üzere Bursa ve Yalova’yı neredeyse Araplar ihya ediyor. O kapasite biz de mevcut termalimiz var. Otellerimiz gerçekten gördüğüm kadarıyla Bursa ve Yalova’dakilerden çok daha üstün, kaliteli otellere sahibiz. 29-30-31 Ekim 2021 tarihlerinde de Arap Boksu ve King Boks Turnuvasını Afyon’da yapacağız.”

“AFYON’U HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, konuşmasının son bölümünde şehrimizdeki birlik ve beraberlik ruhuna dikkat çekti. Arap Boksu ve King Boks Turnuvası tanıtım toplantısında bir gazetecinin “Afyonkarahisar nereden çıktı? Uluslararası çapta bir organizasyonun hakkında gelebilecek misiniz?” sorusuna Başkan Mehmet Zeybek şunları söyledi: “Ben de bu soruyu alt yapımızın mevcut olduğunu, her türlü ulusal ve uluslararası organizasyonu yapabilecek güçte olduğumuzu ifade ederek cevaplandırdım. Afyon’da Valisi ile Milletvekilleriyle güzel bir birliktelik var. Afyon’un tanıtımı için elimizden gelen gayreti sarf edeceğimizi ifade edince kendisi de teşekkür etti. İnşallah bundan sonra da ilimizin tanıtımı için hep birlikte elimizden gelenin fazlasını yaparak gayret edip Afyon’u hak ettiği yere getirelim diye düşünüyoruz” dedi. Açıklamaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda Trafik Komisyon Raporları ile Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporları komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.