Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın Grand Derya Düğün salonunda yapılan Olağan Genel Kurulu'nda Mevlüt Ülker, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Seçimde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker 150, İbrahim Karataş, 100, Çetin Akyol 25 oy aldı. Genel Kurul'un divan başkanlığını Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Konak yaptı. Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan genel kurulda denetim raporları okunarak üyelerin onayına sunuldu. Sükunet içinde geçen seçimde emniyet mensupları da her hangi bir olumsuzluğa karşı sıkı koruma aldı. Seçimin yapıldığı salona giren tüm üyeler polisler tarafından tek tek arandı. 3 adayın yarıştığı kurul açılış konuşmalarıyla devam etti.

“Üyelerimizin refah seviyelerini yükselteceğim”

İl konuşmayı eski oda başkanlarından Başkan Adayı Çetin Akyol gerçekleştirdi. Akyol, konuşmasında eski dönemlerde gerçekleştirdiği çalışmalara değindi. Başkan seçildiğinde yapmak istediklerini dile getiren Çetin, şoför esnafının son yıllarda sahipsiz bırakıldığını aktardı. Başkan Adayı Çetin kendisinin seçilip seçilmemesinin hiçbir öneminin olmadığına kaydederek şöyle konuştu: “Benim derdim şoförler odasının istikbali karartılmasın ona bakarım. Seçilirsem yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Sosyal faaliyetlere çok büyük önem vereceğim. Trafik kazası, hastalık gibi nedenlerle iş göremez, evine ekmek götüremez hale düşmüş üyelerimize maddi yardımlarda bulunarak esnafımızın ayaklanmasına çalışacağız. Odamıza hem düğünlerimizi hem de genel kurulu yapabileceğimiz büyük kongre salonu yanına. Akaryakıt istasyonun arkasına da kamyon garajı yapma planlarımız var”  dedi.

“Ne söylediysem arkasındayım”

Başkan adayı Akyol’un ardından kürsüye diğer başkan Adayı İbrahim Karataş, geldi. Karataş’da yönetim kurulu üyeleriyle birlikte birlik beraberlik pozu verdikten sonra konuşmasına başladı. Karataş, başkan olduğu takdirde şoför esnafı için ne yapılması gerekiyorsa yapacağına dikkat çekti. Karataş, “3 ay sahalardayız yapacaklarımızı ifade ettik. Hepimizin tek bir amacı var oda şoför esnafına hizmet etmek. Ne konuştuysam ne söylediysem sonuna kadar arkasındayım. Ben burada olan 2 başkanıma bu güne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Seçimlerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Görevimizde güzel hizmetler yaptık”

Karataş’ın ardından kürsüye yönetimiyle birlikte Başkan Ülker geldi. Başkanlık döneminde yapmış olduğu çalışmalarından bahsetti. Görevde olduğu dönemde tüm üyelere eşit davrandığına dikkat çeken Ülker: “Üyelerimize imkânlarımız ölçüsünde elimizden geleni yaptık. Odamızın parasını fuzuli bir yere harcamadık. Ben güzel hizmetler yaptığımıza inanıyorum. Tekrar başkan seçilmemi üyelerimizin takdirine bırakıyorum. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.    

Yönetim ve denetim kurulu üyeleri

Başkanlığı seçilen Mevlüt Ülker’in yönetim kurulu üyeleri şöyle: “Veli Seyman, Hasbi Bağ, Osman Mengu, Celal Özbay, Süleyman Işık, Yavuz Kaya, Kadir Gündoğan, Arif Yağcı. Yönetim kurulu yedek üyeler ise; “Ömer İlashan, Hilmi Çelgin, Ahmet Uyar, Kenan Ay, Ramazan Uçmak, Fatih Gökpınar, Nurattin Okumuş Ahmet Seyman, Mehmet Çırak” Denetim kurulu asil üyeler: “Fatih Aydın, Mustafa Çelik, İbrahim Gazel. Denetim kurulu yedek üyeleri: “Murat Kültür, Erol Kıymık, Ramazan As.”