Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu belirten Başkan Çoban, basınımızın özellikle 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi sırasında gelişmelerin kamuya duyurulmasında halkımızın haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rolü üstlendiğine dikkat çekti.

Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı ‘İletişim özgürlüğü’ şeffaf yönetim anlayışının temel yapı taşlarından biri olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın demokrasilerin en büyük güvencesi olduğunu ifade etti.

Başkan Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir. Toplumun doğru bilgilendirilmesi çok büyük bir öneme haiz olduğu gibi, bunu mümkün kılabilmek için de özgür bir basına ihtiyaç vardır. İçinde bulunduğumuz bilişim çağı, takdir edilmelidir ki kitle iletişim araçlarına çeşitlilik, bilgi akışına ise hız kazandırmıştır. Kuşkusuz böyle bir ortamda basın-yayın kuruluşlarıyla birlikte basın çalışanlarının sorumlulukları da artmıştır. Bu sorumluluklardan en önemlisi ise kamuoyunun doğru bilgilendirilmesidir. Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artıracak olmakla birlikte kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesininde önüne de geçecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, mesleklerini icra ederken hayatlarını kaybeden basın şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ulusal ve yerel gelişmelerden halkımızı objektif bir şekilde haberdar eden tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.