Bir destek de 1. Galericiler Sitesi esnaflarından geldi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği bazı belediye başkanlarının görevlerinden istifa etmelerinin ardından ortaya atılan iddialarda aralarında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın da bulunduğu bazı belediye başkanlarının da istifasının isteneceğine ilişkin haberler yayınlanmıştı. Çıkan haberlerin ardından AK Parti İl Teşkilatı başta olmak üzere bir çok kesim tarafından görevde kalması için destek verilmişti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın görevde kalması için sivil toplum örgütleri tarafından verilen desteklere Afyonkarahisar 1. Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu ve esnaflar da katıldı.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a destek veren ve desteğini basın açıklaması yaparak duyuran Afyonkarahisar 1. Galericiler Sitesi esnafı adına ilk açıklamayı 1. Galericiler Sitesi Başkanı İsmail Koçak yaptı. Koçak; “Göreve geldiği günden bu yana Afyonkarahisar’ın modernleşmesi ve gelişmesine önemli katkılar sağlayan Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın istifasının isteneceğine ilişkin iddialar ortaya atıldı. Bu tür haberlerin gerçek olmadığını ve başkanımızın Afyonkarahisar için hizmetlerini sürdüreceğine inanıyoruz. Bizler her zaman bizim yanımızda olan Belediye Başkanımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“BAŞKANIMIZ AFYONKARAHİSAR İÇİN KIYMETLİ BİR DEĞERDİR”

Afyonkarahisar 1. Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve esnafı olan Mustafa Merge’de, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Afyonkarahisar için kıymetli bir isim olduğunu ve iddia edildiği gibi istifasının isteneceğine ilişkin iddiaları dikkate almadıklarını söyledi. Merge; “Son günlerde Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın görevden alınacağı ve istifa ettirileceğine ilişkin duyumlar ve haberler yapılıyor. Galerici esnafı olarak Belediye Başkanımızın arkasında olduğumuzu belirtiyoruz. Galerici esnafı olarak başkanımızın görevde kalmasının Afyonkarahisar için hayırlı olacağı düşüncesindeyiz. Üzerimize düşecek her türlü hizmeti yapmaya da hazır olduğumuzun bilinmesini istiyorum” diye konuştu. 

“AFYONKARAHİSAR’A BÜYÜK HİZMETLERİ OLDU”

Afyonkarahisar 1. Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Çelikten’ de Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Afyonkarahisar’ın geri kalmış iller arasında olduğu bir dönemde göreve gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın geride kalan süre zarfında önemli çalışmalar yaparak şehrin gelişmesine, modern bir yapı kazanmasına katkı sunduğunu ifade eden Çelikten; “Belediye Başkanımızın görevden alınması veya istifa ettirilmesini istemiyoruz. Çalışan, üreten ve ikili ilişkileriyle sorun çözen bir kimliğe sahip olan başkanımızın görevini sürdürmesini istiyoruz ve kendisinin yanında olduğumuzu açık yüreklilikle ifade ediyoruz” dedi.