45 farklı ülkede aktif olarak eğitim hizmeti veren Yunus Emre Enstitüsü'nün bu ülkelerde kurduğu 50 kültür merkezi aracılığıyla Türkçeyi ve Türk kültürünü öğrettiği öğrenciler arasından seçilen 20 yabancı öğrenci, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin daveti üzerine ilimize geldi.

“Öğrenciler izlenimlerini aktardı”

Ülkelerindeki kültür merkezlerinde, ülkemize dair öğrendikleri bilgileri daha iyi anlamaları ve görmeleri amacıyla ilimizde misafir edilen öğrenciler, Türkçe Yaz Okulu Eğitim Programı çerçevesinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti. AKÜ Türkçe Öğretimi Uygulama Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Celal Demir ve Yunus Emre Enstitüsü Rehber Öğretmeni Aziz Çetin nezaretinde gerçekleşen ziyarette, öğrenciler ilimizle ilgili izlenimlerini aktardı. Eğitim programıyla ilgili Başkan Çoban'a bilgi veren Prof. Dr. Celal Demir, geçen yıl da aynı program çerçevesinde bir grup yabancı öğrenci ile birlikte kendisini ziyaret ettiklerini hatırlattı.

 "Türk kültürü en iyi şekilde anlatılmalı"

Ziyarette öğrencilere ilimizi anlatan ve belediyenin hizmetleriyle ilgili bilgi veren Başkan Çoban, misafir öğrencilere eğitim programı boyunca her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Türk insanın, misafirperver ve aynı zamanda; dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun ihtiyaç sahibi her insanı kucaklayan bir anlayışa sahip olduğunu vurgulayan Başkan Çoban, Türk kültürünün yabancı insanlara en iyi şekilde anlatılması gerektiğini söyledi. Bu doğrultuda çalışmalar yürüten Yunus Emre Enstitüsü ve Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne teşekkür eden Başkan Çoban, eğitim faaliyetlerinde başarılar diledi.