Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı bölgesinde teröristler tarafından yapılan hain saldırıda şehit olan 2 kahraman askere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır diledi. Yaralı askerlere de acil şifalar temennisinde bulunan Ayva, “Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın çalışanlarını tebrik eden Ayva: “Emeklerinin karşılığını aldıkları özgür bir meslek hayatına kavuşmaları temennisiyle tüm basın mensuplarımızın Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyoruz.”

MEB 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞINI DUYURDU

“Türkiye’de sayıları artan eğitim fakültelerinde okuyan öğrenciler mezuniyetlerinin ardından atama telaşına giriyor” diyen Ayva: “Ataması yapılmayan öğretmenler mağduriyetlerini her platformda dile getirirken Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin sesine kör, sağır, dilsiz kesiliyor. Türkiye'de şu anda 700 bini aşkın işsiz öğretmen bulunması durumun ciddiyeti gözler önüne seriyor. MEB, mart ayında yaptığı açıklamada, 2021 yılında 20 bin öğretmen ataması yapacağını duyurmuştu fakat öğretmenler bu sayının ihtiyacın çok altında olduğunu söylüyor. Birçok ilde de eylemler düzenleyen genç öğretmenler “20 bin hezimet, ek atama haktır” diyerek atama talebinde bulunuyor. Seslerini yılmadan her platformda dile getirmeye çalışan öğretmenler hayatlarını idame ettirmek için taleplerine karşılık bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na buradan seslenmek istiyoruz. Atama bekleyen öğretmen sayısı her yıl artıyor öğretmen atamaları ise azalıyor. Bu soruna kalıcı çözüm bulunmadığı sürece her yıl yüzbinlerce öğretmen işsiz ve mağdur olacaktır” diye konuştu.

VERİLEN ZAMLAR ERİDİ

Ayva konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kamu çalışanlarının maaşlarına ve emekli aylıklarına yüzde 8,45 oranında yapılan enflasyon zammına rağmen, verilen zammın yarısı Temmuz ayında gıda fiyatlarındaki yüzde 4,2’lik artışla eridi. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayına göre mutfak masraflarında yüzde 35,7’lik bir artış yaşandı buna göre ekmek, un, bulgur, makarna fiyatlarında yüzde 24,8, et ve balık fiyatlarında yüzde 17,8, süt ve süt ürünleri ile yumurta fiyatlarında yüzde 35,1 oranında artış oldu. Bir yıl öncesine göre yağ fiyatları yüzde 53,9 oranında arttı. Meyve fiyatları yüzde 69,1, sebze fiyatları ise yüzde 67,2 oranında artış gösterdi. Bakliyat fiyatları son bir yılda yüzde 29,2, diğer gıda fiyatları ise yüzde 15,4 oranında zamlandı. Gerçekten ekonomimiz canlandı uçuyoruz.” >>ANAHABER