Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Paslı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın ilimizde birlik ve beraberlik içerisinde kutlandığını söyledi.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın ilimizde çeşitli programlarla kutlandığını söyleyen Paslı, “24 Temmuz dolayısıyla Belediye Başkanımızın verdiği kahvaltıya, ardından Valimizin verdiği akşam yemeğine tüm basın mensuplarımızla birlikte katıldık. Ertesi gün ise Sayın Rektörümüz yine basın mensuplarına bir kahvaltı verdi. Yazılı, görsel ve işitsel medyada emek veren tüm basın mensuplarımız güç şartlarda görevlerini yapıyorlar. Gönlümüzden geçen elbette daha iyi şartlarda çalışmalarıdır. Bir kez daha tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramlarını kutluyorum” şeklinde konuştu.

“Kadınlarımızın basın sektöründe daha fazla çalışmalarını arzu ediyoruz”

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden alınan kayıtlara göre basın sektöründe 8858 kişinin çalıştığını kaydeden Paslı, “Ülkemizde toplam 1122 gazete bulunuyor. Çalışan 8858 kişinin 6199’u erkek, 2659’u ise kadın. Kadınlarımızın basın sektöründe daha fazla çalışmalarını arzu ediyoruz. Yine bu toplam sayıdan 3717 basın mensubu basın kartı hakkına sahip. 1464 kişi ise İletişim Fakültesi mezunu. Basın çalışanlarından 4946’sı ilköğretim, 952’si ise yüksek meslek yüksek okulu mezunu” diye değerlendirmede bulundu.

Bugüne kadar dört kitap yazdığını söyleyen Basın Yayın Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürü Cemil Paslı, kitaplarını okumak isteyenlerin internetten ulaşabileceklerini kaydetti.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile de görüşen Paslı Gün FM’in başarılı yayınlarının devamını diledi. Akar ise Paslı’ya yayın dolayısıyla teşekkür etti.