Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Güzbey ve Yönetim Kurulu Üyelerine iade-i ziyarette bulundu. 

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti’ne iade-i ziyarette bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, Basın kuruluşlarının devletin ve kurumların işleyişi, eksik ve noksanlarının tespit edilip düzeltilmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

Göreve başladığı günden itibaren Afyonkarahisar basınından yeterli ilgiyi ve desteği gördüklerini ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz, “Afyonkarahisar basını şimdiye kadar bizlere destek verdi. Bundan sonrada ilimiz adına bu desteklerinizin devamından güç alacağımızı belirtmek isterim. Bizim varlık sebebimiz hep birlikte Afyonkarahisar’a hizmet etmektir. Burada bir Valilik var ise, bunun tek bir sebebi var hizmet etmek, hizmetlerin yapılışında liderlik etmek, yapanları denetlemek, onlara ufuk açmak, projelendirtmektir” dedi. 

“HER ZAMAN BASINA İHTİYACIMIZ VAR”

Basının desteğine her zaman ihtiyaçları olduğunu belirten Vali Mustafa Tutulmaz, “Vatandaşın gözü kulağı olmanız gerekiyor. İhtiyaç olanları bize anlatmanız en azından bizim kamu kurumlarımızın yaptığı yanlışlar varsa da bunları bir şekilde eleştiri ölçüleri içerisinde bize ulaştırmanız gerekiyor ki, bizde onu düzeltelim. Bizim yanlışlığımız var ise de kamuoyunun desteği ile biz düzeltelim. Bu şekilde bir iş bölümümüz var. Biz kamu hizmetinin görülmesinde basının önemli rolü olduğunu her zaman kabul ediyoruz ve o çerçevede hareket ediyoruz” diye konuştu. 

“BASINA ÖNEM VERİYORSUNUZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey, basının herkesin gözü kulağı olduğunu söyledi. Vali Mustafa Tutulmaz’ın basına önem verdiğini ifade eden Güzbey, “15 Temmuzda da Afyonkarahisar basını kendini ispat etti. Kurtuluş Savaşında da Anadolu Basını kendini ispat etmişti. İdaremizle, emniyetimizle, savcılığımız ve valiliğimizle iyi ilişkilerimiz oldu. Bizim yazdığımız haberlere valilik farklı yönden bakmadı. “Evet bu eleştiridir, eksiklik vardır” diye konulara baktılar” dedi. 

“ŞEHİR İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPMALIYIZ”

Konuşmaların ardından Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti’nin çalışmaları ve basın camiasının sorunlarına ilişkin bilgiler alan Vali Mustafa Tutulmaz, kamu hizmeti yapan basın mensupları ve kuruluşları ile şehrin gelişmesi ve var olan potansiyelini üst seviyeye çıkarma noktasında iş birliği içerisinde çalışmanın faydalı olacağına inandığını ifade etti.