MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz, “Yüreği vatan ve millet sevgisiyle dolu olan büyük dava adamı aziz Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in 20. ölüm yıldönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”dedi.

Başkan Karagöz mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Merhum Liderimiz Başbuğ Alparslan Türkeş, seksen yıllık ömrü boyunca hayatını ülkesine, milletinin bekasına ve devamlılığına adayan örnek bir dava adamıdır. O büyük dava ve devlet adamının aramızdan ayrılışının 20. yıl dönümünde bizlere bırakmış olduğu emanetlerin anlam ve önemini bu vesileyle bir kez daha idrak ediyoruz.

Milliyetçi Hareketin kurucu lideri ve büyük Türk Milliyetçisi Alparslan Türkeş,  inanç, bilgi, cesaret ve kararlılık gibi önemli özelliklere sahip olan değerli bir şahsiyet olarak tehlikelere ve tüm zorluklara göğüs germiştir. Başbuğ sıkıntılara cesaretle göğüs germiş ve ömrü boyunca yılmadan, yorulmadan azimli bir şekilde inandığı Türk-İslam davası uğruna çalışmayı son nefesine kadar devam ettirmiştir. Cennet mekân Başbuğ Alparslan Türkeş, hayatı boyunca Türk milletinin birlik, beraberlik ve huzuru için Türk Milleti ve Türk dünyasına hizmet etmeye devam etmiştir. Liderliği, azmi ve bilgisiyle herkes tarafından takdirle karşılanan Başbuğ Alparslan Türkeş, Türk-İslam âleminde milyonlarca yüreğin sevgisini ve saygısını kazanmış, onun fikirlerine ve mücadelesine gösterilen hürmet ve takdir her geçen gün daha çok artmıştır.

Türkiye’nin ülke bütünlüğü tehlikede iken ve ülke değerleri için bir umut ışığının arandığı dönemlerde ortaya çıkarak eşsiz bilgi ve birikimiyle tüm değerli eserlere damgasını vuran merhum Liderimiz Başbuğ Alparslan Türkeş, gençliğimizin milli, dini ve ilmi yönde yetişmesine ciddi oranda katkılar sağlamıştır. Cennet mekân Başbuğ Alparslan Türkeş’in ifade ettiği gibi, Milliyetçi-Ülkücü Hareket, büyük ve güçlü Türkiye’nin mimarı olarak doğmuş ve gelişmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Başbuğumuz merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’i vefatının 20. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor; Türk-İslam âlemine, Türk Milliyetçilerine ve Ülkücü Hareket’e baş sağlığı diliyorum. Ruhu Şad mekânı Cennet olsun.” dedi.