Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, hakemler açısından geçen sezonu değerlendirerek karşılaştıkları problemler ve hakemlerin eğitimi konusunda bilgiler verdi. Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş geçtiğimiz sezon hakemlerin yaklaşık bin 200 maçta görev yaptıklarını belirterek “Başarılı bir sezon geçirdik, münferit birkaç maç dışında hakemlerimizin performansından memnunuz” dedi.

"DAHA İYİ YERLERDE OLMALIYIZ"

Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, Afyonkarahisar hakemlerinin olması gereken yerde olmadığını ifade etti. Güneş, “Klasmanda daha fazla hakemimiz olması gerekir. Önümüzdeki sezon liglerde 140 hakem ve gözlemcimiz görev yapacak. Bu hakemlerimizden 130’u vizeli. 6'sı yardımcı olmak üzere 9 hakemimiz bölgesel liglerde maç yönetmeye aday. Bazı sıkıntılarımız var. Gelecekten umutluyuz" dedi.

"HAKEMLERİMİZİ EĞİTİYORUZ"

Hakemlere yönelik eleştirilere de değinen Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş hakemlerin sadece maç yönetmesini değil eğitimci kişiliklerini sahaya yansıtmalarını istedikleri belirterek konuşmasına şu sözlerle devam etti:“Kulüplerin emeklerinin ne kadar değerli olduğunun farkındayız. Görevimiz doğruyu uygulamak . Zaman zaman eleştiriler oluyor. Üzülen taraf bizi eleştiriyor sevinen taraf ise sesini çıkarmıyor” dedi. Hakem hatalarını en aza indirmek için periyodik eğitimler yaptıklarını dile getiren Güneş, “İl Hakem Kurulu tarafından haftalık değerlendirme toplantıları yapıyoruz. Her ay Eğitim, Planlama ve Araştırma Komisyonu (EPAK) tarafından o hafta oynanan maçlardaki pozisyonlar, analiz edip anlatılıyor. Kural değişiklikleri varsa bilgilendiriliyor. Bizler sahada insan psikolojisi ile mücadele ediyoruz, bunun için geçtiğimiz sezon beden dili eğitimi verdik. Çok faydalı oldu. Bu sezon başı psikiyatri eğitimi vermeyi planlıyoruz."

VİDEO HAKEM UYGULAMASI

Hakem hatalarını ortadan kaldırmak için yapılması düşünülen video hakem uygulamasını değerlendiren Güneş,“ Bundan önce teknolojinin futbola girmesine karşıydım fakat dün izlediğim FIFA Konfederasyonlar Kupası Kamerun Şili maçında oldukça faydalı olduğunu gördüm, maçlarda yapılan hataları en aza indireceğini düşünüyorum” dedi