Toplantıya İlçe Kaymakamı Alper Taş başkanlık ederken, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Halk Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve proje koordinatörlerinin yanı sıra ilçedeki tüm okul müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.

Projeler, “Çocuklarımız İçin Hep Birlikte”, “Günde 1 Saat Tekrar ile Sen de Yapabilirsin” ve “Bir Yetenek Aranıyor” şeklinde 3 projeden oluşuyor.  Bu üç adım kendi içinde ayrı bir proje olmakla birlikte her bir adım diğer adımları destekleyen bir biçimde geliştirildi. Birbirini entegre olmuş 3 projeden oluşan bu çalışmanın her adım için koordinatörleri bulunuyor.

YETENEKLİ ÖĞRENCİLER BELİRLENECEK

 Toplantıda projeler, koordinatörleri tarafından tanıtılarak eğitim sürecinde yapılacak çalışmalar anlatıldı. Bu proje ile velilerin eğitim sürecinde aktif olması okul ile bağlarının güçlendirilmesi, öğrencilerin kaliteli bir eğitim alarak ardından günde 1 saat günlük tekrar yapmaları yeterli olması, kalan zamanlarda öğrencinin sosyal faaliyetlere yönelmesi, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesi amaçlanıyor. İlçedeki en yetenekli öğrencilerden de özel yetenek grupları oluşturulacak. Bu gruplarLA ilgili destek kursları açıldı. Öğrencilerin bu kurslarda kendi yeteneklerini geliştirmeleri ve ülke için bir değer olarak gelişmeleri amaçlanıyor.