Gerçekleştirilen organizasyona, Afyonkarahisar’dan Hasan Barlak adındaki sporcu, dev organizasyonda elinden gelenin en iyi performansını ortaya koydu.

Yarışta kadınlarda Kristina Kochetkova 54 dakika 57 saniye, erkeklerde ise Evgeny Eliseev 50 dakika 58 saniyede yarışmayı tamamlayarak genel klasman birincileri oldular. Asya’dan Avrupa’ya 6,5 km’lik parkurda 29 yıldır yapılan ve Kanlıca’dan başlayıp Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulan dünyada iki kıta arasındaki tek yarış Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, gerçekleştirildi. 2 bin 147 yüzücünün heyecan dolu mücadelesini, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda kurulan etkinlik alanında binlerce sporsever takip etti.

İlimizden Barlak temsil etti

Gerçekleştirilen organizasyona, Afyonkarahisar’dan da bir sporcu katıldı. Hasan Barlak adındaki sporcu, dev organizasyonda elinden gelenin en iyi performansını ortaya koydu. Genç ve tecrübeli yüzücü Hasan Barlak, gerçekleştirilen organizasyon ile ilgili şu ifadelere yer verdi. Barlak, “Böyle bir büyük organizasyona katıldığım için oldukça mutluyum. Özellikle Afyonkarahisar’ı böyle büyük bir organizasyonda temsil etmek beni oldukça gururlandırdı. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım ve 1 saat 22 dakikada boğazı geçtim. Geçtiğimiz yılda katılmıştı bu yılda katıldım her sene benim için bir tecrübe oluyor. Önümüzdeki yılda bu organizasyona katılacağım. Afyonkarahisar’dan daha fazla kişinin bu tür organizasyonlara katılması için elimden geleni yapacağım. Afyonkarahisar için önemli bir başarı elde ettiğimi düşünüyorum” dedi.