Gezginler Balıkçılık İşletme Sahibi Mehmet Derin, av yasağının başlamasının ardından balık fiyatlarında artışın gerçekleştiğini söyledi.

Türkiye’de av sezonunun kapanmasının satışları fazla etkilemediğini dile getiren Derin, Anahaber Gazetesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kış mevsiminin balıkları hamsi ve palamut’un azalmasıyla birlikte Afyonkarahisar halkı kültür balıklarına ilgi gösteriyor. Özellikle kentte yaz kış balık satışlarımız devam ediyor. Kış balıkları azalsa da tezgah da hamsi, istavrit, çupra, levrek, mezgit,  mercan ve barbun çeşitlerimiz hala bulunuyor. Yani balık çeşitlerimiz güzel. “

Derin, firma olarak İzmir’den iki defa balık getirildiklerini ifade etti. Müşterilerin ağız tadı için taze balık olmasına özen gösterildiğine dikkat çeken Derin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ 15 Nisan’da Türkiye’de av sezonu malumunuz üzere kapandı. Hemen hemen bir hafta oldu ve balık fiyatlarında da artış yaşandı. Özellikle kış sezonunda hamsi 7 ile 10 lira arasındaydı şimdi 15 lira oldu. Çupra 25 liraydı şimdi 30 lira oldu. Fiyatı düşen balık çeşitleri de yok.” diye konuştu.