Federasyon’un kontenjan ve grup sayısını açıklamaması sıkıntının temelini oluşturuyor

Bölgesel Amatör Lig’de dördüncü sezonunu yaşayacak olan Hisar ve Sandıklıspor’un da gözü BAL Ligi’nin statüsüne çevrildi. Transfer çalışmaları sürse de yaşanılan kontenjan sıkıntısı nedeniyle kadrosuna üst liglerde oynamış, yaşı 28 üstü oyuncu dahil edemeyen Hisar ve Sandıklıspor’da Yönetim ve teknik ekibin statünün netleşmesinin ardından bazı konularda radikal kararlar alarak bir an önce uygulaması bekleniyor.Bölgesel Amatör Lig’de bu yıl mücadele edecek tüm takımlar gözünü statünün belirlenmesine çevirdi.

TFF NEYİ BEKLİYOR

TFF’nin BAL Ligi statüsünü açıklamak için diğer yıllarda olduğu gibi beklemesi, yaş sınırı, grup sayısı, üst liglere çıkışın şartı gibi konuları belirlememesi, daha sezon başlamadan takım yönetici ve teknik ekiplerini strese sevketti. Yeni statüyle ilgili olarak, geçen yıl 12 grupta 156 takımın katıldığı lig seneye 18 takımlı 5, 20 takımlı 2 ve 19 takımlı tek gruptan oluşabileceği belirtiliyor. Toplam 8 grupta liderlerin direk bir üst lige çıkabileceği ifade edilirken, grup ikincisi 8 takımın ise play off'ta son bilet için ter dökebileceği öğrenildi.

KULÜPLER SICAK BAKMIYOR

TFF'nin BAL'ı daha rekabetçi ve kompakt bir lig haline getirmek için böyle bir statü hazırlığında olduğu öğrenilirken, kulüplerin ise bu duruma sıcak bakmadığı ve eski statüyü istediği belirtildi. Deplasman ve oyunculara ödenen maç başı masraflarının artacağını düşünen bazı kulüpler uzun soluklu maratona karşı çıkıyor.

BİR ÖNCE BELİRLENMELİ

TFF’nin statüyü henüz belirlememiş olmasının bazı çekinceleri de beraberinde getirdiğini, bu nedenle de birçok takımın transferi beklemeye aldığını belirten kulüp yöneticileri, “Liglerin ne zaman başlayacağı hemen hemen belli gibi ama kaç tane kontenjan hakkımız olacak, kaç grup olacak, bir üst lige çıkma, ligden düşme nasıl olacak. Tabii ki tüm takımlar gibi biz de merak ediyoruz. Bir an önce bu belirsizliğin ortadan kaldırılması tüm takımlarımızın menfaatlerine olacaktır” dedi. .