Bölgesel lig yedinci grupta yer alan temsilcilerimiz Sandıklıspor ile Hisarspor sporseverleri üzmeye devam ediyor. Ligde inişli çıkışlı bir grafik temsilcilerimiz bu haftayı puansız kapattı.

Sandıklı evinde vuruldu

Yedinci grupta yer alan temsilcimiz Sandıklıspor evinde Eğirdirspor ile karşı karşıya geldi. İlk yarıda deplasmanda 5-1 yenen kırmızı beyazlılar bu kez Eğirdirspor’a kendi evinde yenilmekten kurtulamadı. 23. Dakikada kalesinde gördüğü gol ile ilk yarıyı 1-0 gerdie kapatan kırmızı beyazlılar, ikinci yarının56. Dakikasında kalelerinde bir gol daha görerek 2-0 geriye düştü. Maçın 83. Dakikasında şeref golünü kayeden temsilcimiz kalan dakikalrda beraberlik ve galibyet golünü bulamayınca sahadan 2-1 yenik ayrılmaktan kurtulamadı. 

Hisar Köçük altında kaldı

Diğer temsilcimiz Hisarspor ise deplasmanda Tavşanlı Linyitspor ile karşı karşıya geldi. 90 dakikada sahada iyi oynayan yeşil beyazlılar ilk yarının 27. Dakikasında kalelerinde golü çıkaramayınca sahadan 1-0 yenik ayrılarak haftayı puansız kapatan diğer temsilcimiz oldu. Bu sonuçlarla Hisarspor yedinci grupta 22 puan ile 9. Sırada yerini alırken Sandıklıspor ise 26 puan ile 7. Sırada yerini aldı. Alaattin yeşilçay

Beyaz inciler gol oldu yağdı

Afyonkarahisar Süper Amatör Küme’de 17’inci hafta heyecanı Cumartesi günü oynanan tek müsabaka ile başladı. Ligde aldığı galibiyetler ile dikkat çeken Salar Belediyespor, deplasmanda Hüdai Ballıkspor’un takımını 11-0 yenerek  ligde en farklı galibiyetini aldı. 

Afyonkarahisar Süper Amatör Küme’de 17’inci hafta’nın açılış maçında Hüdai Ballıkspor ile Salar Belediyespor Sandıklı İlçe Stadında kozlarını paylaştılar. Doksan dakika sonunda sahadan galip ve 3 puan ile ayrılan taraf, rakip fileye tam 11 gol gönderen Yeşil Beyaz’lı ekip Salar Belediyespor oldu. Ahmet Asiltürk’ün ekibi bu sonuç ile en yakın takipçisi Emirdağspor ile arasındaki puan farkını 3, Bolvadin Belediyespor ile de 6 puan farkını korumasını bildi.

Karşılaşmanın  2’. Dakikayı gösterdiğinde Halil gol perdesini açan isim oldu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bulduğu golün ardından ataklarını kesmeyen konuk Salar, 6’da Osman’ın nefis golü ile  skoru 2-0’a getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısında son dakikalara gelindiğinde 39’uncu dakikada penaltı vuruşu kazanan konuk ekip Salar’da Ertuğrul durumu 3-0 yaptı. Bu skor aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Gol yağmuru ikinci yarıda kesilmedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına girildiğinde de ataklarını kesmeyen Salar Belediye 52’inci dakikada Bekir ile aradaki farkı 4’e çıkardı. Ev sahibi ekibe deyim yerinde ise top göstermeyen konuk Salar, ataklarında dur durak bilmedi ve 56’ıncı dakikada Davut ile durumu 5-0’a getirdi. Ataklarını sürdürmeye devam eden Salar Belediyespor, 58 ve 62’inci dakikalarda Halil’in ayağından gelen goller ile skor tabelasını bir kez daha değiştirdi ve durum 7-0 oldu. Ev sahibi Ballık’ın gardını iyice düşüren Salar 65’te Fikret, 68’de Oğuzhan, 78’de Halil ve 87’de Davut’un ayağından gelen goller ile 17’inci haftayı farklı bir şekilde galip kapamasını bildi.

Bolvadin affetmedi

Ligde küme düşme potasında bulunan Çobanlar Belediyespor’un ağırlayan Bolvadin Belediyespor rakibini 4-1 yenerek geçen hafta deplasmanda yenildiği Emirdağspor maçının telafisini etti. 

Geçtiğimiz hafta Emirdağspor deplasmanında aldığı yenilgi ile şampiyonluk potasından uzaklaşan Bolvadin belediyespor evinde Çobanlar Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Ligde küme düşme potasında bulunan Çobanlar Belediyespor’un ağırlayan Bolvadin Belediyespor rakibini 4-1 yenerek geçen hafta deplasmanda yenildiği Emirdağspor maçının telafisini etti. Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip maçın 20. Dakikasında Erkam ile skoru 1-0 yapan taraf oldu. 30. Dakijkada bu kez sahneye Basri çıktı ve skoru 2-0 yapan golü attı. İlk yarının geriye kalan dakikalarda ev sahibi ekip girdikleri gollük pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarı 2-0 Bolvadin’in lehine sonuçlandı. İkinci yarının 70. Dakikasında Erkam bir kez daha sahneye çıkarak takımının 3. Kendisinin ikinci golü attı ve skoru 3-0’ra getirdi. 73. Dakikada konuk ekip Çobanlar Belediyespor Mehmet ile golü bulmasına rağmen 90. Dakikada Taha’ya engel olamadı ve skor 4-1 Bolvadin Belediyespor’un lehine sonuçlandı. Alaattin yeşilçay

Dazkırı avantaj sağladı!

Afyonkarahisar 1’inci Amatör play-off heyecanı ilk hafta oynanan maçlar ile başladı. Adlarını bir üst lige yazdırmak isteyen Dazkırı Belediyespor ile Kayıhan Belediyespor arasında olan karşılaşmayı 4-2’lik skor ile Dazkırıspor aldı.  
Her iki takım taraftarlarının da heyecan içerisinde takip ettikleri mücadeleden galip ayrılan taraf bayan antrenör  Esma Ünlü’nün çalıştırdığı Dazkırı Belediyespor oldu. Rakibini iki kez geriye düşmesine karşın sahadan 4-2’lik skor ile galip ayrıldı ve play-off yolunda önemli bir adım atmış oldu. 

Müsabakaya etkili başlayan taraf Kayıhan Belediyespor oldu.İlk dakikalarda etkili ataklar yapan takım aradığı golü 4’üncü dakikada Ömer Eroğlu ile bularak 1-0 öne geçmeyi başardı. Yediği golün ardından çabuk toparlanan Dazkırı Belediyespor dakikalar 6’yı gösterdiğinde Semih ile cevap vererek durumu eşitliğe getirdi.1-1 Attığı bu golden sonra iyice oyuna ağırlığını koyan Dazkırı Belediyespor maçın 10’uncu dakikasında M.Asalet ile bir gol daha bularak takımını 2-1 öne geçmesini bildi. Karşılaşmanın son çeyreğinde oyuna ağırlığını koyan ve Ömer ve Hasan ile tehlikeli ataklar yapan Kayıhan Belediyespor aradığı golü 37’inci dakikada Ömer’in ceza sahası içerisinde ki Rövaşata golü ile beraberliği yakalamasını bildi. İlk 45 dakika 2-2’lik eşitlik ile sona erdi. 

Sonuç ikinci yarıda geldi
İkinci yarıya istekle başlayan taraf Sarı Beyaz’lı ekip Dazkırı Belediyespor oldu. Özellikle Ali Acar ile soldan etkili ataklar yapan konuk takım,maçın son 10 dakikasında Kayıhan Belediyespor’un dryim yerinde ise fişini çekti. 83’üncü dakikada ilk golün sahibi Semih attığı golle takımını bir kez daha öne geçiren isim oldu.  Kalan dakikalarda rakip kalede baskısını hissettiren Kayıhan Belediyespor gol arayayım derken kalesinde gol gördü. 89’uncu Dakikada Semih tekrar sahneye çıkarak Dazkırı Belediyespor’un sahadan 4-2 ayrılmasında önemli bir pay sahibi oldu

Karşıyaka kumar oynadı

Afyonkarahisar 1’inci Amatör Küme play-off ilk hafta birinci maçında Kumartaşspor ile Karşıyakaspor karşılaşmasında her iki takımda sahadan beraberlikle ayrılarak ilk haftayı birer puan ile kapattı. Karşıyaka iki kez öne geçmesine rağmen skoru koruyamayarak büyük avantaj kaybetti. 

Afyonkarahisar Süper Amatör Küme’ye adlarını yazdırmak isteyen iki takım Karşıyaka ile Kumartaş, ilk hafta maçında karşı karşıya geldiler. Her iki takım arasında oynanan ve çetin geçen mücadeleden taraflar sahadan 2-2’lik skor ile  ayrıldılar. 
İlk yarıda dakikalar henüz 4’ü gösterdiğinde Kumartaşspor’dan Ömer’in kullandığı frikiği Hasan başarılı bir şekilde çıkararak gole izin vermedi. İlk yarıda dakikalar bu kez 12’yi gösterdiğinde savunmadan çıkarılan topu iyi takip eden Semih takımı Karşıyaka’yı 1-0 öne geçiren isim oldu. Yediği golün ardından çabuk toparlanma sürecine giden Kumartaş, Ömer Kırmızı’nın ceza sahası dışından sert vuruşu sonrasında 1-1’lik eşitliği yakaladı. İlk 45 dakikalık dilim 1-1 sona erdi. Karşılaşmada ikinci yarıya girildiğinde Karşıyaka’dan Semih bir kez daha sahneye çıktı. Kumartaş savunmasının dengesini alt üst eden başarılı oyuncu hem takımının hem de kendisinin ikinci golünü atarak skor tabelasını bir kez daha değiştiren isim oldu. Karşılaşmada yavaş yavaş son dakikalara girilirken 86’ıncı dakikada Ahmet Özkan Kumartaş lehine kazanılan penaltıyı gole çevirdi ve durumu 2-2’’ye getirerek aynı zaman da maçın da skorunu belirlemiş oldu.