Afyonkarahisar Bakkallar Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Cengiz Üstün, rakibi Bülent Veziroğlu’na açık ara fark atarak güven tazeledi. Yasemin düğün salonunda gerçekleştirilen Genel Kurulun Divan Başkanlığını Bakkallar ve Bayiler Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Bapbacı yürüttü. Divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla genel kurul başladı. Daha sonra denetim ve diğer raporlar okunarak oda üyelerinin onayına sunuldu. Raporların okunmasının ardından mevcut Başkan Cengiz Üstün ve Başkan Adayı Bülent Vezioğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte üyeleri selamladı. Selamlamanın ardından açılış konuşmalarına geçildi.

“İşte biz buradayız, birlikteyiz”

Konuşmasında TSK’nın Afrin’e yaptığı operasyonda görev alan Mehmetçiklere güç kuvvet dileklerinde bulunan Başkan Üstün: “Afrin’e bir harekat yapıldı. TSK tarafından yapılan Zeytindalı harekâtında görev alan Mehmetçiğimize güç kudret ve kuvvet diliyorum. Bütün Mehmetçiklerimizi sevgi ve saygıyla anıyorum. Ben değil biz varız. İşte biz buradayız, birlikteyiz. 2002 yılından beri Afyon bakkallar odası başkanlığını yürütmekteyim. 2002 yılında sizlerin de teveccühüyle bu göreve geldik odamızın durumu hiç açıcı değildi. Oda binamızda bile yoktu. Depodan bozma bir odayı teslim aldım. Görevler makamlar gelip geçicidir. Fakat hizmet adına bir şeyler yapacaksanız çizginin dışına çıkmayacaksınız. Suskunluğumuz terbiyemizdendir. Yoksa onun ötesinde hiçbir şekilde müdahalede bulunmadık. Odamıza bir hizmet binası kazandırdık. 16 yıldır abdestimizden, namazımızdan şüphemiz yok. Toptancılar sitesinden bir bina satın aldık. Şuanda kirada kendi odamızın malıdır” dedi.

“Haksız rekabetle her zaman mücadele ediyoruz”

Esnaf ve sanatkarın dert ve sıkıntılarına değinen Başkan Üstün: “En büyük sıkıntımız haksız rekabet. 2002 yılında göreve geldiğimiz günden beri haksız rekabetin önlenmesi adına marketler yasası diye bildiğimiz yasanın sürekli takipçisi olduk. Mal tedariki konusunda Türkiye Esnaf Sanatkârlar konfederasyonu olarak bir çok büyük firmayla anlaşıp esnaflarımıza çeşitli iskontolu mallar almak suretiyle mal temini yapacağız. Sizlere esnaf kart diye bir kart çıkartacağız. Bu kartı olan esnaf arkadaşımız TESK’in anlaşma yaptığı firmalardan ucuz mal alacağız” diye konuştu.

“20 milyon TL’lik proje 62 yıl sürer”

Başkan adayı Bülent Vezioğlu’nun projeleri hakkında da değerlendirmede bulunan Üstün sözlerini şöyle sürdürdü: “Poşet fabrikası kuruyorum. Düğün salonu yapıyorum. Benzinlik yapıyorum gibi bir süre proje. Ben bunları alt alta topladım. Bu projelerin toplam değeri 20 milyon TL. Bizim sizden aldığımız aidatlar dışında odamızın başka bir geliri yok. Yani devletten hiçbir gelirimiz yok. Yani bu projeleri sizden aldığım aidatlarla yapmaya kalkarsak 62 yıl sonra tamamlanıyor. Ben bu diyorum ve takdiri sizlere bırakıyorum.” 

 

 

“Sizin sıkıntılarınızı gidermek için göreve talip oldum”

Daha sonra konuşan Başkan Adayı Veziroğlu, başkan seçildiği takdirde her zaman esnafın yanında olacağına dikkat çekti. Vezioğlu şunları dile getirdi: “TSK tarafından hudutlarımızda güvenliği ve istikrarı sağlamak amacıyla Suriye’nin Afrin bölgesinde terörist gruplara yapılan zeytin dalı harekatına katılan tüm Mehmetçiklerimize başarılar dilerim. 2002 yılından bu yana odamızı yöneten sayın Cengiz Başkan’a ve yönetim kurulu üyelerine bugüne kadar verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerin sıkıntılarını yakinen yaşayan ve aynı zamanda sıkıntılarınıza çözümler üretebilecek tecrübeli bir esnaf kardeşinizin. Nasip olur da bu kutsal göreve beni layık görürseniz devir alacağım hizmet bayrağını bir adım ileriye taşımak ve esnafımızın sırtındaki yükü bir nebze olsun hafifleteceğime inanıyorum. Bunu yapmak için bu göreve talip oldum.”

Başkan Üstün’ün yönetim kurulu üyeleri

Tekrar başkan seçilen Cengiz Üstün’ün yönetim kurulu üyeleri şöyle: “Ahmet Özköse, Halil Acar, Şahin İnce, Sabri Tugan, Ramazan Karakoç, Emre Burak Tağ” Yedek Üyeler: “Ercan Yazmen, Hüseyin Aslan, Hanife Lüleci, İrfan Yetişkin, Emin Akpınar, Hasan Bahçe, Hüseyin Dana.”