Vali Tutulmaz, Bakan Eroğlu’nun bu merkeze büyük önem verdiğini söyledi.

İncelemeleri sırasında Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi Müdürü Emel Yıldız’dan detaylı bilgiler alan Vali Tutulmaz, içerisinde tanıtım ofisi, gösteri serası, laboratuvar bulunan tesis ile yetiştirme teraslarında incelemelerde bulundu.
 
Vali Tutulmaz; “İlimizin önemli tesislerinden olan ve Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren tek tesis olan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi, üretilen değişik ürünleri kamuoyunun gündemine getirebilmek ve bunun ticareti ile uğraşan kozmetik, gıda ve diğer temizlik ve benzeri kimya sektörlerinde kullanılmasına vesile olacak ve araştırmaları yapacak bir merkezdir. Onun için deneme üretimleri yapılıyor, başlangıçta çok sayıda ürünler ile başlanıyor ama zaman içerisinde buranın iklim şartlarına uymayan ve üretimine uygun olmayan ürünler zaman içerisinde eleniyor. Bu tıbbi ve aromatik bitliler daha çok tanıtılıp çiftçimiz ve sanayicimiz ile bir araya getirebilecek bir fonksiyonu bu merkez üstlenecek inşallah. Bize de düşen ne varsa üzerimize düşeni de yapmaya hazırız. Sayın Bakanımız ile iki defa görüştüm ve ikisinde de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezini çok önemsediğini, çok önemli bir hedefi olduğunu ve bu hedefe de ulaşmak için gayret ettiğini söyledi. Bizlerde Valilik olarak Sayın Bakanımızın hedeflerine ulaşmaya çalışacağız” dedi. 

Vali Tutulmaz’ın Tıbbi ve Aromatik Bitki Merkezinde yetiştirilen bitkilerin yer aldığı terasları gezmesiyle inceleme sona erdi.