1. Amatör kümeye çıkma Play Of maçında rakibini 4-1 yenen Sinanpaşa Ayvalıspor 1. Amatör çıkan dördüncü takım oldu. 

2.Amatör ligi Play-off maçında  Ayvalı spor Demirçevre sporu uzatmada  4-1 yenerek 1. Amatör lige adını yazdıran ekip oldu. .Maç sonunda takıma kupası ASKF  Başkan yardımcısı Orhan Ergüven tarafından verildi.Yer aldığı grubunu ikinci sırada bitirerek play-off oynamaya hak kazanan takımlardan olan Ayvalıspor, Yeni Spor Kompleksinde yer alan yan sahada Demirçevrespor ile karşı karşıya geldi. Normal süresi beraberlik ile biten mücadelede Kırmızı Yeşil’li ekip, uzatmalarda rakibini 4-1 yenerek adını bir üst lig olan 1’inci Amatör Lig’e yazdırmasını bildi.

Mücadeleden dakikalar

46’ıncı dakikada gelişen Ayvalı Spor atağında Ethem’in sert şutu savunmaya çarptı ve kalecinin de kontörpiye de kalmasının ardından meşin yuvarlak ağlar ile buluşarak durum 1-0’a geldi. 

Her iki takım arasında çekişmeli geçen mücadelede dakikalar 57’yi gösterdiğinde savunmanın hatasını iyi değerlendiren Ali, ceza sahası yayı üzerinden şık bir vuruş yaptı ve durumu 1-1’e getirdi. 

Karşılaşmanın 90 dakikalık diliminde başka gol sesi çıkmadı ve normal süre 1-1’lik eşitlik ile sona erdi.

Ayvalı uzatmalarda açıldı

Birbirlerine normal süre içerisinde üstünlük sağlayamayan takımlar, kural gereği uzatma dakikaları oynadılar. Uzatma dakikalarının başlamasının ardından 101’inci dakikada gelişen Ayvalı atağında Ahmet sahneye çıktı ve durum bir anda 2-1’e geldi. Bulduğu golün ardından ataklarına devam eden Ayvalı, 103’üncü dakikada takımının ikinci golünü kaydeden Ahmet Selim, bir kez daha kaleciyi avlayarak durumu 3-1’e getirdi. Bulduğu goller ile aradaki farkı ikiye çıkartan Ayvalı durdurak bilmedi. Uzatma dakikalarının sonlarına gelindiğinde bu defa Abbullah sahneye çıktı ve durum 4-1 oldu. Karşılaşmada başka gol olmazken, rakibini 4-1 ile geçen Ayvalı, adını 1’inci Amatör Küme’ye yazdırarak kupasını aldı