AGİT ve Avrupa ülkelerinin açıklamaları bizi bağlamaz.” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına İl Başkan Yurdunuseven’in yanı sıra İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ile Mustafa Ötken katıldı.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, haftalık düzenlenen basın toplantısında şunları kaydetti:

“16 Nisan’da yaptığımız halk oylaması neticesinde Türkiye Cumhuriyet’imiz artık yeni bir yönetim şekliyle tanıştı. YSK’ın kesin sonuçları açıklamasından sonra da yeni sistem uygulamaya geçecek. 2019’daki ilk seçimlerimizde de Türk usulü Cumhurbaşkanlığı sistemiyle yönetilmeye başlayacağız. İki ay öncesinde başlayan halk oylaması kampanyasında bizlere desteğini esirgemeyen tüm Afyonkarahisar halkımıza ve Türk milletine teşekkür ediyorum.”
“Hayır cephesi demokrasiyi özümseyemiyor”

Yurdunuseven, Afyonkarahisar’da % 64,6, Türkiye’de ise  %51,4 oranında Evet oylarının sandıktan çıktığını kaydetti.

Hayır, cephesinin % 48,6’sının demokrasiyi özümseyemediklerini aktaran Yurdunuseven, “Demokrasilerde %50’den bir fazla oy alması yeterlidir. Ve söz sahibidir. Burada % 50’yi geçen Evet grubu da halk oylamasını kazanmıştır.

%50 artı birden sonra ki 1 milyonun 5 milyonun önemi yoktur.” dedi.

“Afyonkarahisar’daki sandıklara itiraz etmeyeceğiz”

Afyonkarahisar halkının AK Parti’ye vefasını bir kez daha gösterdiğine dikkat çeken Yurdunuseven, bu güzel sonucun ortaya çıkmasından dolayı herkese teşekkür etti.

Halk oylaması için yapılan itirazlar hakkında açıklamada bulunan Yurdunuseven, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün saat 15.00’e kadar sandıklara yönelik itirazlar son bulacak. Biz sadece Bolvadin ilçemizde bir sandığa itiraz geldiğini duyduk. Ve hali hazırda başka ilçelerden bize gelen bir itiraz yok. AK Parti olarak da bizimde itirazımız yok. Olmayacak. Afyonkarahisar’da 18 ilçemizin 17’sinde Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oyla seçimi tamamladık. Sadece Sultandağı’nda  %31,1 Evet oyu çıktı. Orada nokta çalışmalarda yaptık ama sonuç vatandaşımızın takdiridir. Millet ne derse o olacak dedik. Millet odaklı bir seçim yaptık. Sultandağı halkı bu şekilde takdir etmiştir. Buda bizim başımızın üstündedir.”

“Herkes her şeyi konuşuyor”

‘Bundan sonra ötekileştirmenin zamanı değildir’ diyen Başkan Yurdunuseven, şimdi evet ve hayır veren herkesin birlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini önerdi.

Referandum sonucuna istinaden AGİT ve Avrupa ülkelerinden yapılan açıklamaların Türkiye’yi bağlamadığına dikkat çeken Yurdunuseven, “AGİT bir tavsiye kurumudur. Bizi bağlamaz. Bazı seçimlerde de daha öncede bu tür açıklamaları yaşadık neticede. Ne yazık ki, Avrupa ülkeleri hep bizim aleyhimize kararlar veriyor.  Hep kendilerinin siyasi tercihlerini dile getirdiler. Şuanda Türkiye’de hiç kimse şu sandıkta hile olmuştur diye iddia edemez. Özellikle Afyonkarahisar’da nezih bir şekilde demokratik iradesini sandığa yansıtmıştır. Bütün ülkemizi takip ediyoruz. Hiçbir yerde olay söz konusu değildir. Ortada bir iddia varsa, mükellef bu iddiasını kanıtlamalıdır. Eğer oy çalındığını iddia eden varsa, bunu ispatlamalıdır. Yoksa herkes her şeyi söylüyor. Bu tür söylemlerle bir neticeye varamayız.” diye konuştu.