MOSKOVA (AA) - Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Gürcistan ve Moldova'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle vaka ve ölü sayıları artmaya devam ediyor.

Azerbaycan Bakanlar Kuruluna bağlı Kovid-19 Karargahından yapılan açıklamada, 104 kişide daha virüs tespit edilmesiyle vaka sayının 926'ya ulaştığı belirtildi.

38 hastanın iyileştiği ifade edilen açıklamada, bir kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 9 olduğu kaydedildi.

- Moldova'da ölü sayısı 29’a yükseldi

Moldova Sağlık, Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanı Viorika Dumbravyanu, virüsün 112 kişide daha görülmesiyle vaka sayısının 1289’a ulaştığını bildirdi.

Durumu ağır olmayan Kovid-19 hastalarının evde tedavi göreceklerini belirten Dumbravyanu, ölü sayısının 1 artarak 29’a çıktığını ifade etti.

Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon da kiliselere gidilmemesi çağrısında bulunarak, bayramlarda ayinlerin canlı yayımlanacağını duyurdu.

- Kazakistan'da vaka sayısı 764'e çıktı

Kazakistan Sağlık Bakanlığının verilerine göre, vaka sayısı 5 artarak 764'e ulaştı, 5 kişinin taburcu edilmesiyle de iyileşenlerin sayısı 60'a yükseldi.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Tacikistan'a 5 bin ton undan oluşan insani yardım yapıldığı bildirildi.

Çin'in Kovid-19 ile mücadele kapsamında gönderdiği 13 uzman ve tıbbi malzemelerden oluşan insani yardım da Kazakistan'a ulaştı.

Ülkede salgın nedeniyle 7 kişi yaşamını yitirmişti.

- Özbekistan'da vaka sayısı 582'ye ulaştı

Özbekistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, virüsün 27 kişide daha tespit edilmesiyle vaka sayısının 582’ye ulaştığı belirtildi.

8 kişinin iyileştiği kaydedilen açıklamada, 70 binden fazla insanın karantinada bulunduğu bildirildi.

Özbekistan'da Kovid-19 kaynaklı 3 kişi hayatını kaybetmişti.

- Ukrayna ordusunda vaka sayısı 7’ye ulaştı

Ukrayna Savunma Bakanlığı, orduda vaka sayısının 2 artarak 7’ye çıktığını bildirdi.

Vaka sayısının 1892 olduğu Ukrayna'da 57 kişi hayatını kaybetmişti.

- Moskova’da mezarlıklar ziyaretçilere kapatıldı

Rusya’nın başkenti Moskova'nın Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, mezarlıkların ziyaretçilere kapatıldığını duyurdu.

Rusya Eğitim Bakan Yardımcısı Dmitriy Gluşko da 6 Nisan itibarıyla öğrencilerin yüzde 95’inin uzaktan eğitim gördüğünü açıkladı.

Kovid-19 nedeniyle 76 kişinin hayatını kaybettiği Rusya’da 10 bin 131 vakanın bulunduğu açıklanmıştı.

- AB'den Gürcistan'a 250 milyon avroluk destek

Avrupa Birliği'nin (AB) Gürcistan Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada, AB'nin Gürcistan için Kovid-19 ile mücadele kapsamında 250 milyon avroluk fon ayırdığı belirtildi.

214 vakanın bulunduğu Gürcistan'da 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Avrasya Ülkelerinde Kovid-19 Salgınıyla İlgili Gelişmeler

Avrasya Ülkelerinde Kovid-19 Salgınıyla İlgili Gelişmeler

Avrasya Ülkelerinde Kovid-19 Salgınıyla İlgili Gelişmeler