Hareketli ve bereketli bir sezon geçirdiklerini ifade eden Kırgız, tüm avcıların ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet verdiklerini ifade etti. İş yerlerinde av için tüm malzemelerin bulunduğunu kaydeden Kırgız: “Müşterilerimize en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Buraya gelen müşteriye boş göndermemeye bulunmayan şeyleri tedarik etmeye çalışıyoruz. Müşterilerimizin memnuniyeti açısında fiyatları da çok uygun tutuyoruz. Tüm avcıları ve sezona hazırlık yapacak olanlar av severleri bayimize bekliyoruz” diye konuştu”

“Sattığımız ürünün arkasındayız”

Sektörün durumunu değerlendiren Kırgız: “Av bayilerinin durumu şuanda Afyonkarahisar için normal. Fakat İşin ehli olmayan av bayileri de artmaya başladı. Ticari kazanç amacıyla bu mesleğe yönelenler oldu. Fakat bizim işletmemizi ele alırsak bizim işletmemiz 80 yıllık bir işletmedir. Biz de oturmuş bir av kültürü ve silah kültürü var. O bakımdan piyasada hiçbir zorlanmamız olmuyor. O bakımdan bir müşterimiz geldiğinde her hangi bir av tüfeğini biz ona önerdiğimiz zaman müşterimiz ciddi şekilde ilgileniyor. Çok rahat şekilde silah satabiliyoruz. Biz sattığımız her ürünü her zaman arkasında duruyoruz. Her zaman müşteriden yana oluyoruz. Onun için bizim iş yerimizde hiçbir sıkıntımız yok. Genel bir şey söyleyecek olursak işlerimiz yolunda ve güzel” dedi.

“Balık tutmak kimine göre zevk kimine göre stres atma faaliyeti”

Balık avı sezonun açılmasına az bir süre kaldığını ifade eden Kırgız, sezon hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Balık avı için ellerinde çeşitli makaralı oltaların bulunduğunu kaydeden Kırgız, olta fiyatlarının 40 liradan başlayıp 300 liraya kadar ulaştığına dikkat çekti. Kırgız şöyle konuştu: “Oltayla balık tutmak bir meraktır. İnsanın içinden gelmesi gereken bir istek sanırım. Balık kokusunu duymak doğayla iç içe olmak kendini kaptırırcasına saatlerce soğukta, karda, kışta beklemek, sabahın erken saatlerinde kalkıp gün doğumunu beklemek zorla yaptırılacak bir etkinlik olamaz. Balık tutmak kimine göre zevk kimine göre stres atma faaliyetidir”

“Balıkçılık sabır işidir”

Vatandaşlara balık avı konusunda bazı tavsiyelerde bulunan Kırgız sözlerine şöyle devam etti: “Balıkçılık sevgi, sabır, soğukkanlılık ve refleks ister. İnce misina 0,30 ve 0,40 avcı olur balığı ürkütmez. Büyük balıklar yakalandığında misina durdura durdura ürkütmeden yukarı çekilmelidir. Tekneyle büyük balık avında mutlaka bir kepçeye ihtiyaç vardır. Sudan çıkar çıkmaz kepçeyle balık yakalanmalıdır yoksa çırpınan hayvan misinayı koparabilir. Balıkçılığa yeni başlayanların en sık düştüğü hatalardan biri iğneyi dipte bir yerlere taktırmalarıdır. Bu konuda dikkat gerekiyor.”