Temel, Anahaber Gazetesine yaptığı açıklamada 4915 ile 5199 sayılı kara avcılığı kapsamında Afyonkarahisar’daki 42 av bayisiyle, 5 petshopın denetiminin yapıldığını söyledi.

Afyonkarahisar’da yapılan denetimlerde olumsuz bir vakayla karşılaşılmadığını ifade eden Temel, şunları kaydetti: “Kentteki Av Bayileri ile Petshopların denetimi yılın belli aralıklarında sürekli denetimleri yapılıyor. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında avda kullanılmasına izin verilmeyen tüm malzemelerin satışının yapılıp yapılmadığı ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında satışına izin verilmeyen hayvanların varlığı ile izin verilenlerin yaşam koşulları kontrol ediliyor. Petshopların denetimleri sırasında ilk önce işletmenin ruhsatını kontrol ediyoruz. Satılan havyamlar yasak türler mi? Faturaları var mı? Eğer hayvanlar yurt dışından getirilmişse, ulusal mevzuata aykırı mı? Satışı yapılan hayvanların faturalandırılması yapılıyor mu? Yine satışı yapılan hayvanlar doğadan yakalanmış türler mi? Şeklinde memur arkadaşlarımız petshop denetim çalışmalarını yapıyor.”

“Afyonkarahisar çok duyarlı”

Temel, Av Bayilerinde yapılan denetim faaliyetlerinde yasaklanan av malzemeleri ile tuzaklara bakıldığını kaydetti. ‘Yasaklanan av malzemelerinin av bayilerinde bulundurması ve satışı kesinlikle yasak’ diyen Temel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Av Bayilerinde bu tür yasaklanmış tehlikeli av malzemelerinin olup olmadığı memur arkadaşlarımız tarafından kontrolleri yapılıyor. Bu kapsamda Afyonkarahisar’da 42 av bayiimiz ile 5 petshop dükkanımız var. Bir kısmı denetlendi. Bir kısmının denetim çalışmaları devam ediyor. Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadı. Kaçak av malzemesi ve kaçak hayvan satışı konusunda kentteki vatandaşlarımız çok duyarlı.” diye konuştu.