Atatürk Hatıra Ormanı’nın fidanlarını ise Merkez Endüstri Meslek Lisesi, Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji ve Bahçeşehir Okulları’ndan öğrenciler dikti.

Afyonkarahisar’da doğal piknik ve mesire alanları oluşturmak amacıyla Afyonkarahisar Belediyesi tarafından projelendirilen Kent Ormanı üzerindeki Şelale Park’ın rekreasyon çalışmaları devam ederken bölgede Atatürkçü Düşünce Derneği ile ortaklaşa Atatürk Hatıra Ormanı kurulması için de girişimlerde bulunulmuştu. Yürütülen ortak çalışma kapsamında Merkez Endüstri Meslek Lisesi, Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji ve Bahçeşehir Okulları’nda okuyan öğrencilerin katılımı ile fidan dikimi gerçekleştirildi.

“DOSTLUĞUN, KARDEŞLİĞİN, BARIŞIN VE KUCAKLAŞMANIN YERİ OLSUN”

Programda konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Veli Cengiz, yaklaşık 1 yıl önce Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a Atatürk Hatıra Ormanı kurulması için talepte bulunduğunu ve desteğini ilk günden itibaren gördüğünü söyledi. Başkan Cengiz; “Bugün mutluluğunu yaşadığımız Atatürk Hatıra Ormanı, gençliğe, geleceğe, torunlarımıza, sizler gibi cumhuriyetin erdemine inanmış olan gençlerimize emanet. Burada güzel günler göreceğiz. Mustafa Kemal’in söylediği ‘Yurtta barış dünyada barış’ sözünde olduğu gibi bu orman inşallah. Yine Yunus Emre’nin dediği gibi ‘Benim davam kavga için değil, benim davam barış için ben gönülleri yıkmaya değil, gönülleri yapmaya geldim’ sözünde de olduğu gibi bu orman daha güzel günlere, daha aydınlık günlere siz gençlerle ulaşacaktır. Buraya geldiğiniz zaman kulağınızdaki kulaklıktan gelen melodiyi değil, doğanın melodisini dinleyeceksiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

“İSMİNİ DEĞİŞTİREREK ATATÜRK HATIRA ORMANI VE MESİRE ALANI YAPTIK”

Programda konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da 1 yıl önce gerçekleştirilen ziyarette gündeme getirilen Atatürk Hatıra Ormanı ve mesire alanı taleplerini aldıklarını belirtti. Başkan Çoban; “Bu bölgede basit bir Şelale Park projemiz vardı ancak Atatürkçü Düşünce Derneği yönetimden böyle bir talep gelince buranın ismini değiştirerek. Dolayısıyla Atatürk’ün ismini verdiğimiz için de buraya sıradan, basit bir şey yapamazdık. Burası aslında çok büyük bir alan projemizde de 3 basamaklı piknik alanlarımız var. Yaz aylarına kadar inşallah buraya yaklaşık 200 tane yağmurdan koruyacak piknik masalarımızı koyacağız. Yine 3 aşamalı bir de şelalemiz var, havuzlarımız var ve içerisinde de kaya bahçeleri olacak. Mangal da yapılabilecek şekilde piknik alanlarımız oluşturulacak. Ulaşımın kolay sağlanması amacıyla geniş yollar yaptık. İlimizde bir ilki yaparak piknik alanımızı aydınlattık vatandaşlarımız gece ve gündüz burada su sesleriyle, kuş sesleriyle hoşça vakit geçirebilecekler. Tuvaletlerimiz ve mescidimiz yapılıyor. Bugün siz değerli öğrencilerimizle birlikte araziye dikeceğimiz 3 bin 500 fidanımızı da toprakla buluşturacağız. Bu orman sadece bize değil, çocuklarımıza ve torunlarımıza hatta onların torunlarına hizmet verecek. Atatürk’ün adına ve şanına yakışır bir orman ve mesire alanı inşallah olacak” diye konuştu.

“EML’Lİ ÖĞRENCİLERDEN DOĞADAKİ KUŞLARA 50 ADET KUŞ YUVASI”

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Veli Cengiz’in ilk fidanı toprakla buluşturmasıyla birlikte başlayan fidan dikim etkinliğinde öğrenciler 3 bin 500 fidanı elleriyle toprakla bütünleştirdi. Etkinlikte Merkez Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri de bir sürpriz yaptı. Mobilya ve Dekorasyon Bölümü öğrencileri tarafından kendi elleri ile hazırladıkları 50 adet ahşap aksam kuş yuvası da Atatürk Hatıra Ormanında bulunan ağaçlara öğrenciler tarafından asıldı.