2018 yılında sıcak asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 28 milyon TL kredi kullanılmasına ilişkin önerge kabul edildi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının 15’inci birleşimi Salih Sel’in başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. 7 konunun ele alındığı meclis toplantısında Merkez ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başkanlıklarınca oluşturulacak Mütevelli heyetlerinde görev alacak hayırseverler vatandaşlardan 2 kişinin seçilmesine ilişkin Vali Mustafa Tutulmaz imzasıyla gönderilen talep değerlendirildi. Konunun değerlendirilmesi ve mütevelli heyetine seçilecek isimlerin belirlenmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ İLE KONUT ALANI OLUŞTURULDU

Sandıklı ilçesine bağlı Karkın köyünde yer alan ve köyün ihtiyacı olan gelişme konut alanlarının yapılacağı alanlar ile tescil harici alandan oluşan toplam 94 bin 623 m2’lik taşınmazlar üzerinde konut alanları, sosyal ve teknik altyapı alanlarını kapsayan taşınmazların nazım imar planı ve uygulama imar planı değişikliğine ilişkin İmar Planı İnceleme Komisyonu tarafından incelenerek meclis gündemine alındı. İmar Planı İnceleme Komisyonu tarafından incelenen imar planı değişikliği talebinin değerlendirilmesi için konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

KARACALAR VE YAVAŞLAR’DA DA İMAR DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK

Emirdağ ilçesine bağlı Karacalar köyünde yapılacak imar değişikliğine ilişkin talep ile Sandıklı ilçesine bağlı Yavaşlar köyü Tuzla mevkiinde yapılması planlanan ‘Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanında yapılması planlanan Güneş Enerjisi Santrali’ için imar değişikliği talepleri de meclis gündeminde değerlendirildi. İmar değişikliğine ilişkin İmar Planı İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan raporların değerlendirilmesi için her iki konu İl Genel Meclisi üyelerinin oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

KÖYDEN GÖÇ İLE İLGİLİ MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLDİ

İl Genel Meclisi Aile ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından da meclis üyelerini bilgilendirme raporu meclis gündemine alındı. Bilgilendirme raporunda ülke genelinde köyde yaşayan gençlerin köyden göç etmek istemeleri ve Köye dönüş Projelerinin hükümet tarafından hayata geçirilmesine rağmen tarıma hevesli gençlerin az olması nedeniyle yaşanan sorunların nasıl giderileceğine ilişkin bilgiler aktarıldı. Köyden kente göçün nedenleri, köyden kente göçün sonuçları ve köyden kente göçü önlemek için yapılması gerekenler konusunda meclis üyeleri bilgilendirildi.

ÇAYIRPINAR KÖYÜ MİLLİ PARKLAR YOLU ÖZEL İDARE YOL AĞINA ALINDI

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından incelenerek meclis gündemine gelen konuda ise Çay ilçesine bağlı Çayırpınar köyünde Milli Parklar Müdürlüğünce kuş gözetleme kulesi, piknik alanı ve restoran alanları oluşturulduğu ve köy içerisinden geçen Milli Parklar yolunun 2 km stabilize yol yapıldığı, yolun İl Özel İdaresi yol ağına alınması talebi aktarıldı. Komisyon tarafından yapılan inceleme neticesinde 2 km stabilize olarak yapılmış olan Çayırpınar köyü Milli Parklar yolunun İl Özel İdaresi yol ağına alınmasının uygun olduğuna ilişkin raporu meclis üyelerinin de oy birliği ile kabul edilerek yol ağına alındı.

“28 MİLYON TL BORÇLANARAK 100 KM SICAK ASFALT YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

Toplantının sonunda İl Genel Meclisi’nin 2018 mali yılında sıcak asfalt çalışmaları için ihtiyaç duyduğu 28 milyon TL’lik tutar için İller Bankası’ndan kredi kullanarak borçlanmasına ilişkin önerge değerlendirildi. Konuyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan İl genel Meclisi Başkanı Salih Sel; “2018 yılında sıcak asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere 28 Milyon TL İller Bankası’na borçlanma hakkımız var. Bu krediyle 2018 yılında 100 km sıcak asfalt yapmayı planlıyoruz” dedi.

Salih Sel’in açıklamalarının ardından meclis üyelerinin oylarına sunulan 28 Milyon TL İller Bankasına borçlanma talebi oy birliği ile kabul edildi.