Vatandaşların acil araç ihtiyaçlarını karşılayan kiralama şirketleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi yoğunluk yaşanan iş yerleri arasında yer aldı. Bazı vatandaşlar haftalar öncesinden kiralama şirketlerini arayarak araç ayırtırken, kimileri ise işini son 2- 3 güne bırakınca araçsız kaldı. Bu gibi durumlarda vatandaşların erken davranmaları gerektiğini söyleyen şirketi sahipleri, bayramı fırsat bilip kaçak yollarla kiralama işi yapan firmalara karşı da dikkatli olmak gerektiğini belirtiler. Afyonkarahisar Aviss araç kiralama şirketi işletmecisi Celalettin Acun, normal zamanlara göre çok daha araç kiraladıklarını söyledi. Acun; “Araç kiralama işleri bayramlarda çok daha yoğun oluyor. Elimizde şuanda toplam tüm araçları kiraladık. 2 aracımız var onları da bekletiyoruz. Bayram önü olduğu için aşırı yoğun bir şekilde arayıp ya da gelenler var” dedi. 

“Kısa süreliğine de olsa işlerini görüyorlar”

Acun, bazı vatandaşların yükselen fiyatlardan dolayı araç alamadığını, bu nedenle de kiralama şirketlerine gelerek ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade ederek, “Vatandaşların zaten araba kiralama sebebinin en başında araç fiyatları geliyor. İkinci el ve sıfır araç fiyatları eskiye göre oldukça yüksek seviyede. Durumu olmayan ya da elindeki parayla istediği aracı bulamayan vatandaşlar mecburen kiralama şirketlerini tercih ediyor. Kısa süreliğine de olsa araç ihtiyacını karşılayabiliyor” şeklinde konuştu.

“Araç kiralayacaklar mutlaka kaskoya bakmalı”

Vatandaşların araç kiralamadan önce mutlaka araç kiralama kaskosu olup olmadığına bakmaları gerektiğini aktaran Acun, “Vatandaşlarımız araba kiralayacakları yerin resmi olarak kiralama şirketi olup olmadığına baksınlar. Araçların kaskosu var mı, yok mu diye baksınlar. Çünkü her firma bu kaskoyu yaptıramaz. Örneğin firma yetkilisinin 5 aracı vardır ve kiralık araç kaskosu yaptıramaz. Genelde bu dediğimiz kaskoyu 10’un üzerinde aracı olan firmalar yaptırıyor. Vatandaşlar eğer kiralık araç kaskosu olmayan araçları alırsa, gerek çevirmede olsun, gerek olası bir kaza durumunda olsun çok sıkıntı yaşayabilirler” diye konuştu.