Araç boyasını koruma yönteminin en güzel şeklinin yıllık pasta, cila bakımı olduğunu ifade eden Boya Ustası Hasan Aktaş, yıllık düzenli bakım yaptıran araç sahiplerinin 10 yıl boyaya gerek duymayacağını söyledi.

Araç için kaporta bakımının oldukça önemli olduğunu ifade eden Aktaş, aracının boyasının daha uzun süre dayanmasını isteyenler için tavsiyelerde bulundu. Aktaş şunları kaydetti: “Aracınızın kaportasını güneş yanıklarından, çiziklerden korumak istiyorsanız bakımlarını aksatmamalısınız. Zamanında yaptıracağınız bir araç bakımı ile oldukça iyi kaportaya sahip olabilirsiniz. Bu sayede aracınızın boyasını uzun yıllar koruyabilirsiniz. Tek yapılması gereken zamanında ve uygun bir şekilde bakım yaptırmak. Araç bakımınızı bu işin ustasına yaptırmanız da önemlidir. Bu konu için ya araç servisine ya da güvendiğiniz bir kaporta ustasına gidebilirsiniz.” 

“Pasta cila her zaman yeterli gelmeyebilir”

“Araç kaportanız güneş yanığı olmasın istiyorsanız öncelikle kaportaya pasta ve cila yaptırmalısınız” diyen Aktaş; “Araca uygun yapılacak pasta cila işlemleri sayesinde güneş ışınlarının kaportaya direk etki etmesini önlenir. Ancak bazı durumlarda sadece pasta ve cila işlemleri yeterli gelmeyebilir. Aracınızı tam bir koruma altına almak isterseniz açık alanda değil aracınızı kapalı otoparkta bekletmek daha fazla avantaj sağlar. Kullanmadığınız zamanlarda aracınızı kapalı otoparkta bekletirseniz güneş ışınlarından korumuş olabilirsiniz. Kapalı otopark kullanmayıp açık alanda branda kullanırsanız aracınızı çok da sağlıklı bir şekilde korumuş sayılmazsınız. Örneğin branda üzerinde biriken su sıcaklık değişimleri ile nemlendirme oluşturacak bu da kaportayı hassaslaştırabilir. Branda seçerken açık renklerin de seçilmesi önemli. Bunlar haricinde eğer aracınız açık renk değil de siyah ya da lacivertse aracınızı korumak için daha çok pasta cila işlemleri uygulamalı. Böylece daha sağlıklı bir kaporta elde edebilirsiniz” dedi.  

Araç boya koruma fiyatları 150 TL başlıyor

Araç ne kadar geç boyanırsa araç sahibi için iyi olacağını ifade eden Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü boyanan araç satarken değer kaybeder. Ne kadar geç boyarsak o kadar karımız olur. Şuan fiyatlar kullanılan ürünün kalitesine göre değişiyor. Şuanda piyasada fiyatalar 150 TL’den 500 TL’ye kadar pasta, cila ve boya koruma yapılmaktadır.”