Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Yurtcu çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Anne Okulu’nun Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde hizmete girdiğini söyleyen Yurtcu, “Annelerimiz eğitimlerin uygun bir ortamda, annenin rahat dinleyebileceği, emzirme tekniğini uygulayabileceği, aile desteğinin de emzirmeye yardımcı olabileceği ortamın sağlanması için Anne Okulumuza müracaat edebilirler. Doğum yaptıktan sonra taburcu olmadan önce annelerin eğitimlerinin alınmasının sağlanması son derece önemlidir. Taburculuk sonrası emzirme problemi yaşayan annelerin tekrar uygulamalı olarak eğitime alınması ve sorunlarının çözülmesi de bizim uygulamalarımız arasındadır. Hastane dışında doğum yapan ve emziremeyen annelere de Anne Okulu’nda gerekli tüm eğitimler, hem görsel, hem sözel hem de uygulamalı olarak verilmektedir. Başarılı emzirme, annenin bebeğini emzireceğini düşünmesi ve bunu başaracağına inanmasıyla başlar. Nasıl emzireceğini bilen anne, kendine güven duyar. Anne sütü bebek için yeri doldurulmaz bir doğa harikasıdır” diye konuştu.

“2 yaş ve üzerine kadar emzirmenin desteklenmesini sağlamak amacımızdır”

“Doğumdan sonra annelerin kısa sürede emzirmeyi bıraktığı ve mamaya çok erken başladıkları gözlemlenmiştir” diyen Yurtcu, “Annelerin bu konudaki sorunlarını çözerek ilk 6 ay anne sütü ve 6 aydan sonra ek gıdalarla birlikte 2 yaş ve üzerine kadar emzirmenin desteklenmesini sağlamak amacımızdır. Hastane içinden ve hastane dışından eğitime aldığımız annelerimizin emzirme problemleri çözülene kadar sık aralıklarla eğitimler veriyoruz. Gerekirse anne ve bebeğe gün boyu okulumuzdan uygun ortamı sağlayarak emzirme izlemini yapıyoruz. Hastanemizde halktan gönüllü emzirme destek gruplarının kurulmasını arzu ediyoruz. Bu kişilere gerekli eğitimler verilecek ve gönüllü olarak çalışmaları istenecektir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Emzirmeyen anne kalmasın”

Sloganlarının, ‘Emzirmeyen Anne Kalmasın’ olduğunu söyleyen Yurtcu, “Hastanemizde emzirilmeyen bebek kalması istiyoruz. Yeni doğan ünitesinde yatan bebekler anne sütüyle beslensin. Taburculuğun devamında annelerin emzirmeye devam edip etmedikleri ev ziyaretleri ile kontrolleri ve eğitim desteği ile sürekliliği sağlansın” diye konuştu.
Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği’nin katkılarıyla hazırlanan Sağlık Olsun programında yeni hizmete giren Anne Okulu tüm yönleriyle konuşuldu.