Bu kapsamda Valiliğimizin Himayesinde Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezleri tarafından koordine edilecek ve İl Müftülüğümüzün de destelediği yürüyüş programı şu şekildedir:
*Seher Vaktinde Vaaz
*İmaret Camii’de Sabah Namazı 
*Yarma çorbası ikramı
*Anıtpark’a yürüyüş
*Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Dua 
57. Alay ruhunu yaşatmak ve şehitlerimizi anmak için tüm halkımız davetlidir. 

628 KİŞİLİK 57. ALAY İLE İLGİLİ BİLGİ 

25 000 kişilik büyük bir kuvveti Kanlı sırt’ta karşıladı
İngiliz, Anzak ve Fransız birliklerine mensup 25 bin kişilik büyük bir kuvvet, 25 Nisan 1915 sabahı, harp gemilerinin yoğun ateş desteğiyle Arıburnu'nda karaya çıktı.  Çanakkale’de kara savaşları fiilen başlamış oldu ve (bu kuvvet) hiçbir engelle karşılaşmadan siperlere yerleşerek Cönk bayırı tepesine doğru hızla ilerledi. 19. Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal, 628 kişi¬lik 57. Alay ile düşmanı Kanlı sırt’ta karşıladı. Mustafa Kemal, Alay Komutanı Hüseyin Avni Bey alayın önünde siperlerde çarpışıyordu. Bir si¬per alınıyor, diğer sipere geçiliyor,   tarihin en muhteşem kahramanlık destanı burada yazılıyordu.  

Kurban Bayramı’nın ilk günüydü

Türk siperlerinde alay imamı Hasan Fehmi Efendi'nin muhteşem sesiyle okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dua çok uzaklara yayılıyordu. Bütün subaylar ve erler siperlerde kucaklaşarak bayramlaştı ve helalleştiler ve şafakla birlikte korkunç savaş başladı.

25 Nisan günü Mustafa Kemal 57. Alay'a ünlü mesajını verdi: 
"Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimizi baş¬ka birlik ve komutanlar alacak"diyordu. 57. Alay, 10'ar kişilik gruplar halinde düş¬man siperlerine saldırıyordu. Ve düşman Conkbayırı ya¬maçlarından hızla Arıbur¬nu'na kaçıyordu. Aynı gün düşman binlerce ölü bırakarak çıkarma yerine kadar geri çekildi.

628 kişilik alayın tümü şehit olmuştu… Ancak, 19. Tümen savaş alanına yetişmiş, 25 bin kişilik düşman kuvveti yok edilmişti

26 Nisan 1915 günü, güneş batarken, 628 kişilik alayın komutanı Yarbay Manastırlı Hüseyin Avni Bey'den, saka neferi Hadimli Ali Efendi'ye kadar tümü şehit olmuştu. Ancak, 19. Tümen savaş alanına yetişmişti. 25 bin kişi¬lik düşman kuvveti yok edilmiş, 27 Nisan sabaha karşı tamamı denize dökülmüştü.

Tamamı şehit olan 57. Alay'ın nişanları alayın sancağına takıldı

30 Nisan günü, Mustafa Kemal ve 57. Alay, Padişah ve Başkomutanlık tarafından Çanakkale'de ilk defa altın ve gümüş liyakat madalyaları, Alman-Türk Müttefik Komutanlık Kahramanlık nişanlarıyla taltif edildiler. Mustafa Kemal, Arıburnu Kuvvetleri Komutanı olarak Albay rütbesine yükseltildi. Tamamı şehit olan 57. Alay'ın nişanları, Bigalı köyü karargâhında (Kemal Yeri) Ordu Komutan Vekili Esat Paşa tarafından, ateş altında yapılan anlamlı ve hazin bir törenle alayın sancağına takıldı. 57. Alay'ın yaş ortalaması, 24 idi. 

Bütün cephelerde bu olay ve kumandanı, zaferin simgesi haline geldiler. 57. Alay, Çanakkale Savaşları'nda bir semboldür

Çanakkale'de çarpışan 450 bin askerin ve ölen 253 bin şehidin her biri, 57. Alay'ın bir ferdidir. Ruhları şad olsun!