Afyonkarahisar’ın ev sahipliği yaptığı etkinlikler diğer yıllara oranda daha farklı ve renkli geçiyor. 

10. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri ve Etkinliklerinin açılışına Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ege illerinin milletvekilleri, belediye başkanları, işadamları ve çok sayıda Egeli vatandaş katıldı. 10. Ege illeri tanıtım günlerinin açılışı öncesinde Nazilli Belediyesi Mehteran gösterimi ve Afyonkarahisar Alimoğlu Sanat Merkezi ekiplerince halk oyunları gösterisi yapıldı.

EGE BÖLGESİNE HİZMET ETMEK BENİM İÇİN BİR İBADETTİR

Program kapsamında konuşan ve Ege bölgesinin çalışkan ve yiğit insanlar diyarı olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, bereketli topraklarının ve tabiat güzelliklerinin de olduğunu belirterek, Türkiye'nin ekonomisine katkıları olan bir bölge olduğunu söyledi. Eroğlu, "İstiklal Harbi oradan başladı, Mustafa Kemal Atatürk Büyük Taarruz emrini verdi ve 9 Eylül'de düşman denize döküldü. Ege bölgesi efeler diyarıdır. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirmek için hep birlikte çalışacağız, gayret edeceğiz. Bugün de burada Ege'nin güzelliklerini tanıtacağız; Afyonkarahisar termallerin merkezi, Manisa'nın üzümü, Aydın'ın inciri, Muğla'daki deniz turizmi, tabiat güzellikleri, İzmir'in dünyaya açılan kapısı, Kütahya'mızın çinisi, Uşak'ımızın halısı velhasıl Ege bölgemiz muhteşem bir diyar. Ben de bir Egeli olmaktan gurur duyuyorum ve elimden geldiği kadar hizmet etmek için gayret ediyorum. Ege bölgesine hizmet etmek benim için bir ibadettir" dedi ve hizmetler kapsamında GAP gibi kalkınma projelerinden bahsetti. Ege Gelişim Projesi'ni de 2019 yılının sonuna kadar bitirecekleri bilgisini verdi. 

Ege Gelişim Projesi'nden bahseden Bakan Eroğlu, bu kapsamda 90 adet içme suyu tesisi, 379 baraj ve gölet, 615 sulama tesisi, 920 dere ıslahı ve köprüler yapılacağını ve 858 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını açıkladı.

AFYON’U ANKARA’DA TANITTIK

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise Afyonkarahisar’ı Ankara’da tanıtma imkânı yakaladığımızı belirterek, ‘Ege illeri tanıtım gününün açılışını yaptık. Bu açılışın en önemli özelliği Afyonkarahisar aramızın ev sahipliğinde olmasıdır.  Dernekler Federasyonu olarak bunu bütün illerimizin üstlenmiş durumdadır. Bizim Afyon derneklerimizde buna destek verdiler. Kendilerini tebrik ediyoruz. Bu vesileyle hem ilimizin tanınmış oluyoruz, hem de ilimizin burada yaşayan değerli hemşerilerimizin bir araya gelmesini, hemşirelik buluşmasını sağlamış oluyoruz. Vesile olan herkese huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bunu da ilimizin bir tanıtım vesilesi olarak değerlendirmemize yarar var diye düşünüyorum’ dedi. 

DAMGAMIZI VURDUK

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da 10. Ege İlleri Tanıtım Günlerinde Afyonkarahisar’ın tam anlamıyla damgasını vurmuş durumda olduğunu söyleyerek, ‘Afyonkarahisar heyeti olarak tam kadro ile katıldıkları için herkese teşekkür ederim. İlimizin tarihi doğal ve lezzetini Ankara’da ki Atatürk Kültür Merkezine getirmişler.  Çok güzel bir tanıtım olmuş. Diğer 8 ilimizde kendi illerinin doğal güzelliklerini tanıtma fırsatını buluyor. Bugün burada tüm siyasi partilerin katılımını gördük. Ege illeri arasında çok güzel bir kaynaşma tarihi doğal ve lezzetlerin Ankara’da buluşması oldu. Başkentimizde ikametgâh eden sadece Afyonlu değil tüm ege illerin vatandaşları tanıtım günlerine gelmesini istiyoruz’ dedi.

TANITIMIN AVANTAJI BÜYÜK OLUYOR

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal ise şunları söyledi, ‘Bu 10. Eğe Tanıtım Günlerinin en önemli özelliği Afyonkarahisar’ın ev sahibi olmasıdır. İlimiz adına hep birlikte ev sahibiz. Ege illeri tanıtılıyor ama Afyonkarahisar daha fazla tanıtılıyor. Biz termali, mermeri, sucuğu, lokumu ve keşkeği ile Afyonkarahisar’a ait tüm yerel ürünleri 4 gün boyunca tanıtacağız. Bu tanıtım günlerini şöyle bir avantajı oluyor. Gerçekten bir memleket hasreti çeken veya Afyon’un şu ürünü stantlara gelen bir kişi görme fırsatı oluyor. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu başkanlığında, belediye başkanımız, valimiz hepimiz ciddi bir hazırlık yapıldı. Afyon olarak belli ilçe belediyeleri de dâhil olmak üzere iyi bir hazırlık yapıldı. Afyon ekibi olarak iyi ve güzel tanıtım yaptığımıza inanıyorum. Biliyorsunuz ki İstanbul Maltepe’deki Afyonkarahisar tanıtımını yapmıştık. Biz orada dedi ki ‘Afyonkarahisar İstanbul’a taşıdık’. Ankara’da ise ‘Tüm Afyonkarahisarlıları Ankara’ya taşıdık’ diyebiliriz. Böyle çalışmalarının devamını diliyorum. 4 gün sürecek olacak etkinliği Afyonkarahisar’ı iyi tanıtıyoruz. O yüzden bir Afyonlu olarak bir Afyon Milletvekili olarak bizim gözümüzle başkalarının Afyon'un tanımalarını sağladık.’

ETKİNLİKLERDE EMEĞİM VAR

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak da etkinliklerde görev aldığını ve bundan son derece memnun olduğunu ifade ederek şöyle konuştu, ‘Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nin Genel Başkanı olarak bulunmuş birisiyim. Diğer yıllara göre bu yıl bir milletvekili olarak misafir olarak dolaşıyorum. Egemizin 8 ilinin vakıf ve dernekler olarak bundan 12 yıl önce bir platform oluşturduk. Buna EGEM Platformu adı altında Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği olarak bu platformuzun kurucu eş başkanlarından bir tanesiyim. Bu yılın dönem başkanı aynı zamanda tam bir Afyon damgasıyla bu güzel etkinliklere burada gerçekleştiriyoruz. Ege’yi ve özellikle Afyonkarahisar’ımızı hafta sonu çok yoğun geçeceğine inanıyorum. Yüzbinlerce Ankaralıların ve Türkiye’nin dört bir yanından yaşamış, yerleşmiş insanlarımıza Egemizi, Afyon’umuzu tanıtma fırsatı bulacağız. Son derece güzel bir etkinlik. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.’

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise tanıtım etkinliklerine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, ‘Bu yıl bizim için farklıdır. Her yıl dönüşümlü olarak ev sahibini farklı il yapıyorken bu yıl Afyonkarahisar ev sahipliğini üstlendi. Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve EGEM Platformu Dönem Başkanı Mehmet Ali Özerkan Bey ve ekibi gerçekten çok güzel bir her sahipliği yaptı. Ege illerinin önderliğini yaptığı Sayın bakanımız Veysel Eroğlu, değerli Afyonkarahisar milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, bölgenin valileri, milletvekilleri, bürokratları ve hemşerileri bu yıl da güzel bir kalabalıkla hazır oldular.  8 ilimizin yetkilileri kutluyorum. Ancak Bu yıl gözüme bir faktörü izah etmek istiyorum. Gerçekten hem Afyonkarahisar merkez belediyemiz, hem de ilçe belediye ve Kaymakamlıklarının büyük bir kısmı ilimizin tanıtımı noktasında çok güzel faaliyetler yapmışlar. Çok güzel güzel stantlar ve ürünler buraya getirmişler. Hepsini tek tek tebrik ediyorum. 10.  Eğe İlleri Tanıtım Günlerinde en çok Afyonkarahisar ilinin stantlarında bir yolu bir kalabalık görünüyor. Bunun nedeni ya keşkek dağıtılır, ya kaymaklı ekmek kadayıfı dağıtılır ya da lokum dağıtılır. Bundan dolayı Afyonkarahisar stantlarında büyük bir kalabalık olduğunu gördük. Güzel bir etkinlik düzenleyenlere tebrik ederim’ dedi. 

Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser de Afyonkarahisar’ın ev sahipliği yapmasının etkinliklere fark kattığını belirterek şunları söyledi, ‘2017 yılının dönem başkanlığını tüm Ege illeri içerisinde ev sahipliğini Afyonkarahisar’ımız yapmaktadır. 10. Ege illeri tanıtım günlerinde görev alan en ufak memurundan, en yüksek valimize kadar ve özellikle buradaki de dernek başkanımız ve ekibi Mehmet Ali bey büyük bir gayretle bir organizasyon düzenlemişlerdir. Afyon ekibi olarak hem Ankara’da hem Afyon’da çok çalışıldı. Ev sahibi Afyonkarahisar olmasından dolayı bu yılın çok farklı olması gerekiyordu. Ama gördük ki o fark şu anda hissediliyor. Her şeyi geçen senelere göre ilimiz açısından çok güzel olmuş. Tüm emeği geçenleri öncelikle tebrik etmek istiyorum. Ayrıca tüm Afyon heyeti de burada olmasından gurur duydum.  Çok güzel bir tanıtım günü olacağını düşünüyorum. Sayın bakanımız Veysel Eroğlu’na da büyük katkıları var. Ona da ayrıca çok teşekkür ediyorum.’