16 Nisan’a kadar sahada teşkilatlarına ve millete anayasa paketinin değişmesi gerektiğini nedenleriyle birlikte anlatacaklarını söyledi.

Türkiye’nin geleceği için önemli bir tarih olarak ifade edilen 16 Nisan’da yapılacak referandum ve MHP ile ilgili merak edilen konulara ilişkin açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, anayasa değişikliği paketinin içeriğini millete anlatmak için sahada olacaklarını söyledi.

“MİLLET NEYE EVET DEDİĞİNİ, NEYE HAYIR DEDİĞİNİ BİLMİYOR”

“Referandum süreci malum olduğu üzere başladı ve 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan seçimle de sonuca bağlanacak” diyen MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Referandum sürecinde vatandaşlar yapılacak olan anayasa değişikliği paketinin içerisinde nelerin olduğunu bilmeden neye evet dediğini, neye hayır dediğini bilmeden evet veya hayır diyor. Anayasa değişikliği paketini mutlaka okuyan kesimi de vardır ancak hayır diyenlerin geneli önlerindeki Recep Tayyip Erdoğan figürüne olan kızgınlıklarından dolayı hayır diyor veya bizim içimizde hayır diyen birçok insanın Devlet Bey ve muhalif guruplar arasındaki olaylardan dolayı hayır dedikleri, bir kısmının da paketi inceleyerek hayır dediğini biliyoruz. Evet diyen vatandaşların da kanaat önderlerinin evet demesinden dolayı veya Recep Tayyip Erdoğan’ı, Devlet Bahçeli’yi sevdiği için geneline yakını da bu nedenler doğrultusunda evet diyor. Evet diyenlerin içerisinde mutlaka vatanın, milletin durumunu gözden geçirip ileride referandum sonrasında uygulanmaya başlayacak olan yönetim şeklini beğenip evet diyenler de var. Evet diyenlerin büyük çoğunluğu önlerindeki figürleri sevdiği ve onlar evet dediği için evet diyecek olan vatandaşlardır” değerlendirmesinde bulundu.

“HER PARTİ KENDİ PROGRAMINI UYGULAYACAK”

Genel Merkezler düzeyindeki yakın temaslar ve görüşmelerin ardından referandum sürecinde AK parti ile MHP birlikte mi hareket edecek sorularına da net bir açıklık getiren MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “MHP ve AK Parti iki ayrı siyasi partidir. Daha önce Genel Başkanlar düzeyindeki görüşmelerde de bu konuda net açıklamalar yapılmıştı. Yerel düzeyde de karar değişmeyecek. Referandumun yapılacağı tarihe kadar AK Parti Genel Merkezi kendi çalışmalarını kendileri yürütecekler, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler de kendi programımız doğrultusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim bir programımız var ve bu program doğrultusunda sahaya inerek teşkilatlarımızla bir araya geleceğiz ve vatandaşlara referandum sürecini anlatarak ülkenin geleceğini ön planda tutacak kararın çıkması için çalışmalarımızı 16 Nisan’a kadar sürdüreceğiz” dedi.

“MHP’DEN AYRILANLAR DİKİŞ TUTTURAMAZLAR”

İl Başkanı Karagöz MHP içerisinde değişimden yana olduğunu ifade ederek harekete geçen Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ ile Genel Başkan Devlet Bahçeli arasında yaşanan gerilimde son olarak Bahçeli’nin ‘Yeni parti kurup karşımıza gelin’ sözlerini de değerlendirdi. İl Başkanı Karagöz; “Milliyetçi Hareket Partisinde 1 Kasım seçimlerinin ardından gün yüzüne çıkan bir tartışma var ama bunun öncesi de var. Parti kurma çalışmalarının 1 Kasım seçimleri öncesinde başladığını arkadaşlarımızdan, çevremizden ve yaşanan olaylardan biliyoruz. Parti kurma çalışmaları yaparken de MHP içerisinde ‘Biz mağdur edildik’ imajı yaratarak MHP’nin büyük bir bölümünü bölerek bir parti kurma çabası içerisine girdiler. Yaşadıklarımızdan veya aldığımız izlenimlerden de başkalarından aldığımız izlerde bunu gösteriyor. Milliyetçi Hareket Partisi ferasetli bir partidir. MHP’nin tabanı da ferasetli bir tabandır kolay kolay ayrışmalara meyil etmez. Muhsin Yazıcıoğlu’da BPP’yi kurarken MHP’yi milletvekili sayısı olarak ortadan bölerek gitti ve sonrasında kurduğu parti ilk seçimde 0,02 gibi bir oy aldı. MHP’den ayrılanlar kolay kolay dikiş tutturamazlar” yorumunda bulundu.

“İÇİMİZDEN AYRILANLAR AZINLIK OLARAK KALIRLAR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kurduğu bazı cümleleri de paylaşan İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, değişimden yana olan partililerin bir şeylerin daha iyi olmasını istedikleri için değişimden yana olmalarının iyi niyetli olduğunu ve onlarla bir sorun olmadığını ancak adabı aşan üslup ve davranışlarda bulunanlar ile görüşülecek bir şey olmadığını söylediğini belirtti. Ayrılmak isteyenler var ise kendilerinin bileceği bir karar olduğunu belirten Karagöz; “Gidene neden gittin? Gelene neden geldin denilmez giden kendisine eder. İçimizden ayrılıp gidenler azınlık grup olarak kalırlar bulundukları yerlerde de milliyetçi camiaya, ülkücü camiaya zarar vermeye devam ederler. Gün ayrışma günü değil, gün bir araya gelme günü. 15 Temmuz’da yaşadığımız olayları düşünün. Ben 1980 darbesini yaşamış ve o dönem ceza almış bir insanım. Eğer 15 Temmuz’da başarılı olsalardı sen yenilikçi miydin, eskici miydin diye sormayacaklar hepimizi toplayacaklardı ellerinden gelen tüm melaneti yapacaklardı. Onların ülkesi, bayrağı ayrı değil, onların milliyeti ayrı değil, onların görüşleri ayrı değil. Büyük bir ayrışmanın olacağına ben inanmıyorum”

“SEVGİDE SERBESTLİK, SAYGIDA MECBURİYET VARDIR”

Hakaret dilini kullanan ve teşkilatına hakaret edenlerin MHP’li olamayacağını dile getiren MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Genel Başkanına, Genel Merkezine, teşkilatının en küçük yöneticisine hakaret eden bizden olamaz. Bugün teşkilatın başında Mehmet Karagöz var, Genel Merkezin başında Devlet Bahçeli var. Bugün teşkilatın başında bu isimler var peki yarın bu görevleri başkalarına devredeceğiz. Hak var, ölüm var bizde öleceğiz ve bizim yerimize başkaları gelecekler. Bugün yöneticilerine küfür edenler yarın ki yöneticilere de küfür ederler o nedenle küfür etmemek lazım. Bir problem var ise içeride oturup adap çerçevesinde, edep çerçevesinde bunları görüşmek ve tartışmak lazım. Ayrışma dili değil, birleşme dilini kullanmak lazım, hakaret değil saygıda kusur etmeden görüşmek lazım. Devlet Bahçeli’nin kullandığı güzel bir söz var ‘Sevgide serbestlik, saygıda mecburiyet vardır. Birisini sevmek mecburiyetinde değilsiniz ama saygı göstermek mecburiyetindesiniz. Devlet beyi veya Mehmet Karagöz’ü sevmeye bilirsiniz ama bulundukları makam gereği saygı göstermek mecburiyetindeyiz” dedi.

“GENEL BAŞKANLARIN MİLLİYETÇİ ÇİZGİYE GELDİĞİNİ GÖSTERİYOR”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Bozkurt işareti yapmasını da değerlendiren MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Geçmiş yıllarda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’da bozkurt işareti yapmıştı. Başbakan Binali Yıldırım’ın da Bozkurt işareti yapması tüm siyasi partilerin genel başkanlarının biraz daha milliyetçi çizgiye geldiğini gösteriyor ve bizleri sevindiriyor. Bozkurt işareti ülkücülerin sembolü değildir, ben Türk’üm diyen herkesin sembolüdür. Ülkücülüğün tekeli bize ait ve kimseye vermeyiz fakat milliyetçilik ruhu da her partide ve Türkiye’de yaşayan her insanda olmalı. Genel Başkanların da milliyetçilik ruhuna sahip çıkmaları bizleri sevindiriyor” diye konuştu.