Büyük Birlik Partisi (BBP) Afyonkarahisar İl Başkanı Cemil Çoker, oyunu Selçuklu İlkokulunda 1038 Nolu sandıkta kullandı.

Çoker, 16 Nisan’da milletin önüne bir tercih konulduğunu belirterek, Afyonkarhisar’ın da referandum tercihini gerçekleştirdiğini ifade etti.

‘Akşam sandıklar açılınca ‘Evet’ çıkacağı beklentisi içerisindeyiz’ diyen Başkan Çoker, Anahaber Gazetesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Evet çıkması her şeyi tam anlamıyla bitirmiş olmayacak. Çıkacak sonuç, inşallah milletimize ve memleketimize hayırlar getireceğini düşünüyoruz. Bundan sonraki süreç içerisinde artık Anayasamızın yamalı bohça gibi olmaktan kurtarılıp, toplumsal uzlaşıyla gerçek manada bu milletin örfüne âdetine uygun hale getirilmesini istiyoruz. Bundan sonra da inşallah yeni bir hükümet sistemiyle huzur içerisinde milletimizle beraber refah içerisinde yaşarız düşüncesindeyiz.”

Referandum propaganda sürecinin sıkıntılı geçtiğine dikkat çeken Çoker, bundan sonrada daha itidalli ve kamplaşmayan bir düzenleme yapılması gerektiğini kaydetti.