Afyonkarahisar Amatör Küme’de mücadele eden takımların büyük bölümü bu sezon gençlere şans verme konusunda önemli adımlar atmaya başladı. Son yıllarda yaptıkları yatırımlara rağmen üst liglerde mücadele etme şansı bulamayan Demirspor, Tınaztepe Belediyespor ve Çobanlar Belediyespor’un genç oyuncularla başarıyı yakalama çalışmalarına girişecek olmaları, Afyonkarahisarlı gençler için büyük bir şans olarak değerlendirildi.
Amatör takımların son yıllarda mali güçlerini zorlayarak yaptığı yatırımların karşılığını tam anlamıyla alamamış olması, gençlere yönelmeyi gündeme getirdi.

İLK GİRİŞİM LOKOMOTİFDEN

Süper Amatör Küme Futbol Ligi’nin köklü ekiplerinden Demirspor, yeni sezonda genç yeteneklere daha fazla şans tanıma kararı aldı. Bu sezon ligde oynadığı 22 karşılaşmanın 8 galibiyetle tamamlayıp, 5 beraberlik, 9 yenilgi alan Demirspor rakip kaleleri 52 kez havalandırırken, kalesinde ise 47  gol gördü. Topladığı 29  puanla ligi 5. sırada tamamlaya Demirspor’un teknik patronu Agah Bıyıkoğlu, yeni sezon öncesinde ilçedeki genç yetenekleri kazanmaya yönelik bazı etkinlikler yapacaklarını söyledi. Lise ve dengi okullarda spor yapan öğrencileri Demirspor’a kazandırıp, spor yaşamlarını sürdürebilmeleri için destek olmak istediklerini söyleyen Bıyıkoğlu, bu konuda kararlı olduklarını açıkladı.